Home » Mailchimp blog » Mailchimp nieuwsbrieven

Emails: Mailchimp nieuwsbrieven

 

Mailchimp nieuwsbrieven zijn niet moeilijk te maken, maar je moet wel weten wat je doet. Want anders kom je voor verrassingen te staan.

divider

Mailchimp nieuwsbrieven

divider

Belangrijk bij het maken van een Mailchimp nieuwsbrief is dat je de afbeeldingen op formaat maakt. Dit zie ik heel vaak fout gaan. Je merkt dit doordat de test van je nieuwsbrief er goed uitziet. Maar de echte nieuwsbrief komt vervormd aan.

divider

Formaten van afbeeldingen: als je je afbeeldingen niet op formaat maakt dan komt je nieuwsbrief vervormd aan. En je moet de afbeeldingen verkleinen, Verder is het ook heel erg belangrijk dat je een plain-text versie met je nieuwsbrief meestuurt. In het artikel kun je lezen waarom. En waar je aan moet denken bij het design van je nieuwsbrief. Wat is werkelijk belangrijk bij het design?

divider

Natuurlijk kan ik je ook leren hoe je goede nieuwsbrieven maakt.

divider

Mailchimp archiefpagina inrichten met een archief van nieuwsbrieven

Mailchimp archief pagina inrichten

Mailchimp heeft een archiefpagina. Mensen komen op deze archiefpagina als ze klikken op “View this in your browser” of als je nieuwsbrief gedeeld wordt via de social media. En je hebt daar een archief van nieuwsbrieven. Deze archiefpagina kun je voor een groot deel zelf inrichten. Wat je kunt inrichten en hoe je dat precies doet lees je in dit artikel.

aanklikbaar telefoonnummer in mailchimp

Aanklikbaar telefoonnummer in Mailchimp

Een aanklikbaar telefoonnummer in Mailchimp zorgt ervoor dat mensen je direct vanuit de e-mail kunnen bellen. En het is heel simpel om een telefoonnummer in Mailchimp aanklikbaar te maken. Hier ga ik je precies vertellen hoe je je telefoonnummer aanklikbaar maakt in Mailchimp. Zorg wel dat er op het moment dat je je nieuwsbrief verstuurt iemand is om de telefoon aan te nemen.

datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta aanpassen

Datum tijd en valuta kun je aanpassen in Mailchimp. Dat is zinvol want Mailchimp is Amerikaans en Amerikanen hebben de vreemde gewoonte om eerst de maand, dan de dag en dan het jaar te noteren. 

Als je dit in Mailchimp niet wijzigt, dan staat dit standaard zo ingesteld. Het is handig om een stad als tijdzone te kiezen, want dan kan Mailchimp de tijd aanpassen aan zomertijd en wintertijd.

alles over Mailchimp nieuwsbrieven

Alles over Mailchimp nieuwsbrieven

Hier vind je alles over Mailchimp nieuwsbrieven. Daar valt veel over te vertellen, want Mailchimp heeft heeft lay-outs, themes, RSS-nieuwsbrieven en ook nog heel ander type nieuwsbrief: de inline editor. En een marktplaats waar designers hun nieuwsbrieven te koop aanbieden. Ik wil je hier een overzicht bieden zodat je weet wat je moet kiezen. Want …

Alles over Mailchimp nieuwsbrieven Lees verder »

Mailchimp verandert woorden

Mailchimp verandert woorden

Soms komt er iemand bij me die me vertelt dat Mailchimp woorden verandert. En als ik dan ga kijken dan zie ik dat niet. Maar ja, iemand verzint dat natuurlijk niet. Dus ik ben maar eens helemaal op onderzoek uitgegaan om uit te vinden wat er aan de hand is als Mailchimp woorden lijkt te …

Mailchimp verandert woorden Lees verder »

AB testen met Mailchimp

AB testen met Mailchimp

AB testen met Mailchimp was vroeger niet zo simpel, maar tegenwoordig is dat heel gemakkelijk. Om AB-test te kunnen doen heb je minimaal Mailchimp Essentials nodig. Je kunt dan een test doen met verschillende titels, verschillende afzenders, meerdere soorten content of je test de verzendtijden en verzenddagen. Hierdoor kun je uitvinden wat bij jouw doelgroep …

AB testen met Mailchimp Lees verder »