Home » Mailchimp blog » Plan nieuwe Mailchimp

Emails: Plan nieuwe Mailchimp

Vanaf 15 mei 20219 is er een nieuw Mailchimp plan. In dat nieuwe Mailchimp plan heeft Mailchimp stapelbare versies. Stapelbaar, want met elke upgrade krijg je meer mogelijkheden.

Bij iedere upgrade ga je uitaard ook meer betalen. Het is daarom zaak om heel goed af te wegen welke versie het beste aansluit bij de manier waarop jij Mailchimp gebruikt.

Tip: ga niet upgraden om meer audiences te krijgen, want die heb je zelden nodig. Als je denkt dat je extra audiences nodig hebt, dan heb je eigenlijk inzicht nodig in het goed gebruiken van groepen, segmenten en tags. En dat is ook nog eens veel goedkoper dan een upgrade.

Nieuwe Mailchimp plan

Nieuwe Mailchimp plan

In het nieuwe Mailchimp plan zijn er meerdere versies van Mailchimp en wat je krijgt in dit nieuwe plan hangt af van wat je hebt ingekocht.

De eerste upgrade is Mailchimp Essentials. Mailchimp Essentials is een nog steeds een eenvoudige versie, maar je krijgt er iets bij. Met Mailchimp Essentials kun je AB-tests met e-mails doen.

De volgende upgrade is Mailchimp Standard. Als je kiest voor Mailchimp Standard dan is je grote voordeel dat je de complete Customer Journey tot je beschikking krijgt.

En als je gaat upgraden naar Mailchimp Premium, dan krijg je het beste dat Mailchimp te bieden heeft. Je krijgt alles dat je ook krijgt in de lagere versies, maar daarnaast krijg je een aantal fantastische features.

Voorbereiding als je gaat upgraden

Als je gaat upgraden is het belangrijk dat je je account hier heel goed op voorbereidt. Want als je niet goed bent voorbereid, dan ga je meer betalen dan nodig is. Wat de aandachtspunten bij deze voorbereiding precies zijn lees je in het artikel over upgraden.

Kosten

De kosten van het nieuwe Mailchimp plan zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. Over de kosten lees je hier in het artikel: Wat kost Mailchimp. 

AB testen met Mailchimp

AB testen met Mailchimp

AB testen met Mailchimp was vroeger niet zo simpel, maar tegenwoordig is dat heel gemakkelijk. Om AB-test te kunnen doen heb je minimaal Mailchimp Essentials nodig. Je kunt dan een test doen met verschillende titels, verschillende afzenders, meerdere soorten content of je test de verzendtijden en verzenddagen. Hierdoor kun je uitvinden wat bij jouw doelgroep …

AB testen met Mailchimp Lees meer »

wat zijn Mailchimp customer journeys

Wat zijn Mailchimp Customer Journeys

Mailchimp Customer Journeys: vertakte Automations voor hoogst persoonlijke e-mails. Lees hier wat je ermee kunt en wat de verschillen zijn met Classic Automations. Customer Journeys zijn beschikbaar in Mailchimp Standard en Premium en er is een kleintje beschikbaar in de legacy versie. In de andere versies van Mailchimp kun je de Customer Journeys wel zien, …

Wat zijn Mailchimp Customer Journeys Lees meer »

eigen html

Eigen HTML in je nieuwsbrief

Eigen HTML in je nieuwsbrief kan in Mailchimp Standard, Premium en de legacy versie. Maar als je een van deze versies hebt kun je wel echt iets leuks maken. Je kunt een hele nieuwsbrief (laten) coderen. Maar je kunt ook een responsive design van Mailchimp gebruiken en daar een code blok in zetten. En dan …

Eigen HTML in je nieuwsbrief Lees meer »