Home » Mailexpert

Emails: Mailexpert

Ooit hoorde ik iemand zeggen dat e-mailmarketing de ruggengraat van je online marketing is. En ik denk dat dit waar is, daarom ben ik mailexpert geworden.

divider

e-mailmarketingdivider

E-mailmarketing mailexpert

Als gecertificeerde mailexpert heb ik massa’s tips voor Mailchimp en MailerLite op dit blog gezet. En ik wil je met klem aanraden om de rubriek over de aflevering van je nieuwsbrief te lezen, want dat kan je veel narigheid besparen. Plus: ik kan je helpen met e-mailstrategie.

divider

Ik kan je een training bieden of een uurtje hulp en je kunt je e-mailmarketing ook aan me uitbesteden.

divider

E-marketing en e-mailstrategie

Hier vind je zaken die e-mailmarketing in het algemeen gaan. Maar er is ook een rubriek over strategisch mailen.  En die artikelen zijn niet specifiek voor een tool als Mailchimp of MailerLite. Maar over tools moet je natuurlijk ook het e.e.a. over weten om een strategie uit te kunnen voeren.

Blog e-mailmarketing

Ik ben Mailchimp expert sinds januari 2015, dus ik heb ruim de tijd gehad om massa’s artikelen over Mailchimp te schrijven. In veel van deze artikelen beschrijf ik heel concreet “hoe het moet”. Doe vooral je voordeel met dit Mailchimp blog.

Ergens in november 2018 ben ik door MailerLite erkend als e-mail expert. En ook over MailerLite heb ik een aardig blog volgeschreven. Hier vind je het MailerLite blog.

E-mailmarketing blog

Maar e-mailmarketing is meer dan weten “hoe het moet” met het platform dat je gekozen hebt. Als je je alleen verdiept in hoe je platform werkt, dan zal e-mailmarketing niet veel voor je doen.

divider

Je moet er allereerst voor zorgen dat de e-mails die je stuurt ook daadwerkelijk in de mailbox komen. Hier kun je lezen over zaken die belangrijk zijn voor een goede aflevering van je nieuwsbrief.

divider

En als het je gelukt is je e-mails in de mailbox te krijgen, dan zal er nog niet veel gebeurend als je e-mail strategie niet goed is. Daarom moet je je voor effectieve e-mailmarketing ook verdiepen in e-mailstrategie. En dat is veel meer dan een funnel maken.

divider

hoeveel spampunten heb je

Hoeveel spampunten heb je?

Hoe goed je nieuwsbrieven worden bezorgd hangt af van het aantal spampunten dat je verzamelt. En of je nieuwsbrieven ook werkelijk aankomen is een vraag die veel belangrijker is dan hoe ze eruitzien. Daarom: kijk eens hoe het zit met jouw spampunten. Want het slechte nieuws is dat iedere nieuwsbrief wel een paar spampunten krijgt, gewoon doordat hij herkenbaar is als nieuwsbrief. Maar er is ook veel dat je kunt doen.

toestemminge

Toestemming is vereist

Als we het hebben het over e-mailmarketing dan praten we over mailen met toestemming. Dit gaat over mensen die er vrijwillig en goed geïnformeerd ermee akkoord zijn gegaan dat je ze op regelmatige basis e-mails gaat sturen. Als die toestemming ontbreekt, dan heb je het niet over e-mailmarketing maar over spammen. Hier ga ik in over wat “toestemming” precies is en wat de consequenties zijn van mailen zonder toestemming.

welkom e-mails

Welkom e-mails: pak je kans

Welkom e-mails zijn geweldige kansen, want het zijn de e-mails die het best gelezen worden. Mensen vinden je nog leuk, zo direct na de start ;) Dat moet je eigenlijk gebruiken natuurlijk. De open rate van een welkom e-mail is geweldig hoog. Denk hierbij gerust aan 80% tot 90%. Een dergelijke hoge open rate zul je zelden bereiken met andere e-mails. Daarom wil ik me nu eens bezig houden met de inhoud van welkom e-mails.

indeling van je e-mail

De indeling van je e-mail

Denk je wel eens na over de indeling van je e-mail? Want het lijkt zo gewoon: een logo bovenaan, een inleiding, een verhaaltje, soms zelfs heel veel verhaaltjes, en dan een button. Nog een afsluiting en een voettekst. Zo zien de meeste e-mails eruit. Maar doen die e-mails ook wat je ervan wilt? Bereik je je doelen ermee? Of heb je geen doel voor je e-mail gesteld en ben je daarom al tevreden als een paar mensen ‘m lezen?

titel van je weggever

Titel van je weggever

De titel van je weggever kan een enorm verschil maken als het gaat om het aantal inschrijvingen. Dus als jouw lijst niet zo hard groeit terwijl je dat eigenlijk wel zou willen, kijk dan eens naar de titel van je weggever. Want je weggever zelf kan prima zijn, maar de titel kan ervoor zorgen dat mensen weggaan voor ze inschrijven. Gewoon omdat ze denken dat ze jouw weggever niet nodig hebben.

verzendreputatie verbeteren

Verbeter je verzendreputatie

Bij e-mailmarketing is je verzendreputatie heel erg belangrijk, want je verzendreputatie bepaalt of je nieuwsbrief aan komt in de mailbox en of hij in de spamfilters komt. Daarom is het belangrijk je verzendreputatie te bewaken. Want met een goede verzendreputatie gaat alles veel makkelijker. Maar hoe weet je je verzendreputatie en hoe verbeter je ‘m? …

Verbeter je verzendreputatie Lees verder »