exclusieve tips in je nieuwsbrief

Exclusieve tips in je nieuwsbrief

Bijgewerkt op 19 juli 2023

Exclusieve tips in je nieuwsbrief

Exclusieve tips in je nieuwsbrief als strategie om je abonnees te binden. Heb je daar weleens aan gedacht? Je kunt alle teksten die je ooit gepubliceerd hebt via je nieuwsbrief rondsturen en veel mensen doen dat ook. Maar is er een noodzaak om een abonnement te nemen als alles ook te lezen is op je blog of de social media?

Exclusieve tips in je nieuwsbrief: blog

Je lezers kunnen alles wat je ooit geschreven hebt op je blog vinden. En als het daar niet staat, dan staat het wel op de social media. En ze weten dat je alles wat je ooit nog gaat schrijven waarschijnlijk ook op je blog zult gaan plaatsen.

Hierdoor is het eigenlijk niet nodig om een abonnement op je nieuwsbrief te nemen. Een abonnement nemen heeft dan – vanuit het perspectief van je lezers – slechts twee voordelen:

  • ze krijgen je weggever
  • ze krijgen je nieuwste tips gemakkelijk thuisgestuurd

Dit laatste voordeel zien je lezers echter vaak als een nadeel: ze willen niet nog méér nieuwsbrieven. En dat betekent dat je een ijzersterke weggever nodig hebt om je lezers te verleiden zich in te schrijven.

Maar er is nog iets dat je kunt doen om lezers te verleiden zich in te schrijven.

Exclusieve tips in je nieuwsbrief: niet alles op je blog

Je hoeft niet al je tips op je blog te zetten! Met exclusieve tips die uitsluitend voor abonnees zijn kun je je nieuwsbrief aantrekkelijker maken. Met exclusieve tips vergroot je de noodzaak om in te schrijven en geabonneerd te blijven.

Je kunt ervoor zorgen dat je lezers een deel van je tips uitsluitend kunnen krijgen door zich te abonneren op je nieuwsbrief, gewoon omdat er geen andere manier is om die tips te krijgen.

In Mailchimp Standard en in MailerLite Growing Business kun je hier ook dynamische content voor gebruiken. Dan zijn je exclusieve tips niet zichtbaar als je nieuwsbrief wordt doorgestuurd of wordt gedeeld op de social media.

En dit helpt niet alleen om meer inschrijvingen te krijgen, het helpt ook om je abonnees te houden!

Je hoeft het niet eens in iedere nieuwsbrief te doen. De angst voor verlies is veel groter dan het verlangen naar winst: zorg ervoor dat mensen die zich niet inschrijven en mensen die zich afmelden een serieus risico hebben iets te missen.

Het hoeven ook geen lange en uitgebreide tips te zijn (mag wel!). Het gaat gewoon om iets extra dat mensen uitsluitend kunnen krijgen door zich te abonneren en geabonneerd te blijven.

Dynamische content

Er is een verschil tussen enerzijds abonnees aan te trekken en te verleiden om zich in te schrijven en anderzijds abonnees te houden. Om mensen aan te trekken moet je allerlei boeiende zaken op je blog zetten. Maar als je die mensen na hun inschrijving ook wilt houden, dan moet je ze iets bieden dat ze heel moeilijk op een andere manier kunnen krijgen.

Besef dat een abonnement op een nieuwsbrief een verkoop is. En als je iets verkocht hebt dan moet je ook iets leveren. Door exclusieve tips te bieden is het een stuk interessanter voor mensen om zich in te schrijven. En je maakt het moeilijker voor ze om zich weer uit te schrijven. Want ze zouden iets kunnen missen. En de angst voor verlies is groter dan het verlangen naar winst.


Zowel door Mailchimp als door MailerLite ben ik erkend als e-mail expert.

mailchimp tips

Gratis

Heb je al ingechreven voor Mailchimp ninja tips? 

Over de auteur

Scroll naar boven