Facebook cross promotie

Facebook cross promotie: Facebook combineren met je andere social media profielen. En als je dan toch bezig bent met het inrichten van je pagina, dan kun je dit gelijk ook wel even doen. Waar het om gaat is: hoe kun je op Facebook mensen verwijzen naar je andere social media profielen.

Je bent waarschijnlijk aanwezig op meerdere social media platforms.  Als je mensen doorverwijst naar die andere platforms dan kun je daar ook meer volgers krijgen en je bent minder kwetsbaar doordat niet alles van 1 platform afhangt.

Our story

Op Facebook heb je de mogelijkheid om een verhaaltje over je bedrijf toe te voegen. Daar kun je ook links naar andere platforms plaatsen.

our story Facebook

Behalve bij het verhaaltje zijn er nog meer plaatsen waar je links naar andere profielen kunt plaatsen:

  • bij de informatie die je kwijt kunt bij je omslagfoto
  • in een foto album
  • en je kunt een app toevoegen, met het grote voordeel dat mensen direct op Facebook je activiteiten op andere social platforms kunnen zien, hiervoor kun je bijvoorbeeld deze app van Woobox voor gebruiken.

Facebook cross promotie: vindbaarheid en toegankelijkheid

Door je social media profielen bereikbaar te maken vanaf Facebook worden je andere profielen direct veel gemakkelijker vindbaar en te volgen. En nogmaals: dat is belangrijk want je wordt er minder kwetsbaar door. Niets is eeuwig, maak de marketing van je bedrijf daarom niet afhankelijk van 1 enkel platform.

Tijdsinvestering

Een fanpage kan veel bijdragen aan je online vindbaarheid, maar een fanpage kost ook veel tijd.

Het goed onderhouden van een fanpage is erg arbeidsintensief en als je een fanpage halfslachtig onderhoudt dan levert hij je niet op wat hij op zou kunnen leveren: wat je er niet in stopt kan er ook niet uitkomen.

Tegenwoordig is het niet overdreven om dagelijks en liever nog tweemaal daags een update te plaatsen en dat vraagt een tijdsinvestering die voor een gewone ondernemer nauwelijks op te brengen is.

Gratis tips en series over:

  • Mailchimp of MailerLite
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Marketing

Gewoon kiezen wat je hebben wilt en meenemen.

Gratis producten

Gratis producten

Facebook cross promotie was last modified: by
Facebook cross promotie was last modified: by