Facebook integreren met Mailchimp

Facebook en Mailchimp integreren

Facebook integreren met Mailchimp: hiervoor heb je een Facebook fanpage nodig. Je verbindt eerst je persoonlijke profiel met Mailchimp en daarna maak je de koppeling met je fanpage.


Mailchimp integratie met Facebook

Daarna kun je de integratie gebruiken om je nieuwsbrieven op Facebook te delen. Dit raad ik overigens niet aan, want ik vind dat je hierdoor iedere noodzaak om een abonnement op je nieuwsbrief te nemen elimineert.

Als je inschrijvingen wilt voor je nieuwsbrief moet je mensen natuurlijk wel iets bieden dat ze niet op een andere manier kunnen krijgen. En dat kun je niet als je alles op Facebook publiceert.

Ik vind de groei van je mailinglijst belangrijker dan Facebook omdat je mailinglijst van jou is. Facebook is niet van  jou.

Adverteren op Facebook

Maar je hebt deze integratie ook nodig als je via Mailchimp wilt adverteren op Facebook. En je hebt deze integratie nodig om het inschrijfformulier van je nieuwsbrief op Facebook te publiceren. Daarom vind ik het wel een goed idee om de integratie te maken.


Mailchimp koppelen aan Facebook

Benodigde tijd: 5 minuten.

Facebook integreren met Mailchimp:

  1. Ga op MailChimp naar je gebruikersnaam (die vind je rechts boven).

  2. Kies daar voor Account.

    Nu kom je op een pagina waar je midden op de pagina een menu ziet staan. Kies daar voor Integrations. Daar vind je Facebook.

  3. Klik op Facebook en log in op Facebook.

    Je krijgt een popop te zien waarin Facebook je vertelt dat MailChimp je openbare profiel ontvangt en ga door als jezelf.

  4. Ga door alle volgende schermen heen.

Als je meerdere pagina’s beheert

Als je meerdere pagina’s beheert moet je goed opletten bij het aan het afvinken. Klik hierbij op All Pages, dan krijg je alle pagina’s die je beheert te zien en dan kun je de pagina’s afvinken die je niet wilt verbinden. Let daar goed op, het is een vaag linkje dat je bij de knop vindt.


Facebook integreren met Mailchimp

Facebook – MailChimp koppelen is dus niet zo heel erg moeilijk. Maar je moet wel goed opletten dat je Mailchimp aan de juiste fanpage koppelt. Maar als je het fout hebt gedaan, dan is er geen man overboord. Je verbreekt de verbinding dan gewoon en je begint weer opnieuw.


Mailchimp integratie inschrijfformulier

Op dezelfde plaats waar je op Facebook de verbinding hebt gemaakt kun je ook je inschrijfformulier van MailChimp op Facebook publiceren. Als je dat doet, let er dan op dat je alles invult. Geef ook de tab een relevante naam want anders staat je formulier wel op Facebook maar dan ziet niemand het omdat het geen label heeft.


Over Mailchimp

Je kunt hier een handleiding Mailchimp vinden.

En als je hulp zoekt bij het gebruiken van Mailchimp, dan kun je hier Mailchimp hulp vinden.

Ook diensten voor “doe-het-zelvers”.

vaardigheden onderschrijven


Je bent hier: Home » Mailchimp » Facebook integreren met Mailchimp

Facebook integreren met Mailchimp was last modified: by

Facebook integreren met Mailchimp: met dank aan kirstyfields voor de uitgelichte afbeelding.

Facebook integreren met Mailchimp was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *