Facebook minder likes

Facebook minder likes

Facebook minder likes. Op 12 maart 2015 heeft Facebook een wijziging doorgevoerd waardoor je ineens op Facebook minder likes zult hebben.  Het hoe en het waarom van minder likes wil ik in dit artikel verduidelijken.

Het was zo dat als iemand je fanpage een like gegeven had, die like daar bleef staan. Tot degene die ‘m gegeven had ‘m introk. Als consequentie hiervan hebben sommige fanpages likes van mensen die hun profiel gedeactiveerd hebben. En zelfs van mensen die overleden zijn.


Facebook minder likes

Op 12 maart 2015 is Facebook dit gaan wijzigen:

  • als iemand je fanpage een like gegeven heeft en daarna z’n account deactiveert, dan verdwijnt die like van je pagina
  • als diezelfde persoon z’n account later weer activeert, dan krijg je direct die like weer terug

Herdenkingsstatus

Als iemand overleden is en de nabestaanden het account de herdenkingsstatus geven, dan verdwijnt de like van je fanpage op het moment dat het profiel van de overledene wordt omgezet in een herdenkingspagina.


Realistischer weergave

Deze wijziging is eigenlijk geen slechte wijziging en je hebt er ook geen nadeel van. De weergave van de populariteit van je pagina wordt hier realistischer door.

Facebook minder likes heeft een voordeel

Afhankelijk van wat je met je fanpage doet en van hoe je je fanpage gebruikt kun je voordeel van deze wijziging hebben, want je wordt niet meer op het verkeerde been gezet.

Je hebt feitelijk natuurlijk helemaal niets aan een pagina met talloze likes als de mensen die deze likes gegeven de inhoud van je pagina beslist niet meer zullen lezen.

Facebook voor marketing

Facebook voor marketing heeft een paar nadelen die andere tactieken niet hebben.

Bijvoorbeeld: ook als mensen je pagina een like gegeven hebben krijgt maar een heel klein percentage van deze mensen je berichten te zien.

tip

Zou je een marketingmethode willen hebben die echt voor je werkt? Een plan waardoor je precies weet wat je moet doen? Lees dan verder op de pagina Get Clients Now!™Strategisch marketingplan

smarketing

Speciaal voor dienstverleners: een strategisch marketingplan maken dat echt werkt en dat echt voor klanten zorgt!

Lees er hier meer over

Je bent hier: Home » Marketing » Social media » Facebook minder likes

Facebook minder likes was last modified: by

Je kunt me hier vinden op LinkedIn.

Facebook minder likes was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *