Facebook verwijdert pagina’s

Facebook verwijdert pagina's
Je bent hier: Home » Blog » Marketing » Facebook verwijdert pagina’s

Facebook verwijdert pagina’s

2 minuten

Facebook verwijdert pagina’s, had je dat al meegekregen? Facebook heeft een aantal pagina’s met veel leden offline gehaald. Deze keer ging dat om de inhoud van die pagina’s want die gingen over Zwarte Piet en dat is tegenwoordig een controversieel onderwerp.


Facebook verwijdert pagina’s

Dat Facebook pagina’s verwijdert is niet nieuw. Dit deed Facebook in 2011 al. En dat Facebook dit nu weer doet maakt opnieuw duidelijk dat Facebook doet wat hij wil en aan jouw inspanningen om een populaire pagina op te bouwen geen boodschap heeft.

Niet alleen Facebook verwijdert pagina’s. Het is nog maar kort geleden dat LinkedIn het account van Maurice de Hond blokkeerde.


Social media en marketing

Hieruit blijkt dat niet te veel moet investeren in een social platform, want je hebt er niet over te vertellen. En als je ergens niets over te vertellen hebt, dan moet je je bedrijf daar niet afhankelijk van maken.

Ik vertel mijn klanten altijd: Facebook is niet van jou en je pagina kan bij Facebook zomaar uit de gratie zijn. Of het beleid wordt op een andere manier veranderd. Maar hoe het ook is: Facebook biedt geen zekerheid dat langetermijninvesteringen in hun platform de moeite waard zijn.

Ik wil daarom nogmaals benadrukken: je website is van jou en je mailinglijst is van jou.

Maak je marketing niet afhankelijk van een platform waar jij niets over te zeggen hebt.

Een social platform moet je gebruiken, maar je mag er niet op rekenen en je mag het wel en wee van je bedrijf er zeker niet van afhankelijk maken.

Facebook verwijdert pagina’s

Investeer liever in het opbouwen van een sterke website in het middelpunt van je marketing. En gebruik de social media als “satellieten” van je website: handig zolang ze er zijn. Maar als ze er niet meer zijn of jouw onderwerp niet meer willen, dan ga je gewoon vrolijk verder.

Facebook is een tool en gebruik ‘m ook als een tool. Maar zie er geen marketingstrategie in want dat is het niet.

Heb jij te zwaar ingezet op Facebook en is je marketing eigenlijk helemaal afhankelijk van Facebook? Dan is het de hoogste tijd om je kansen en je risico’s te gaan spreiden. Begin bijvoorbeeld eens met het lezen van het stappenplan marketing starten.

Het marketingplan van Get Clients Now!™ is ontworpen om dienstverleners te helpen meer klanten te krijgen.


Verder lezen

pijltje
Facebook verwijdert pagina’s was last modified: by
Facebook verwijdert pagina’s was last modified: by