Favorieten op Twitter goed gebruiken

Favorieten op Twitter: soms gebeurt het dat Twitter je een berichtje stuurt: iemand heeft jouw tweet bij zijn of haar favorieten gezet. Geweldig natuurlijk! Het lijkt logisch om tweets over diensten die je nu niet nodig hebt, maar die misschien ooit weleens handig zouden kunnen zijn, bij je favorieten te zetten.

Favorieten op Twitter

Toch vind ik het een gemiste kans om je favorieten daarvoor te gebruiken. Ik vind dat een gemiste kans, want je favorieten op Twitter is een lijst die iedere ingelogde gebruiker kan lezen.

Het lijkt mij dat je een lijst die voor iedereen toegankelijk is, wel beter kunt gebruiken dan als opslagplaats voor tweets over diensten die misschien ooit handig kunnen zijn of artikelen die je nog lezen wilt.

Favorieten op Twitter

Favorieten op Twitter en recensies

Je kunt die lijst ook gebruiken om een lange lijst met recensies, complimenten en bedankjes aan te leggen.

Dat is zinvol, omdat sociale bewijskracht erg belangrijk is op Internet. En juist die heel simpele berichtjes waar niet over is nadacht hebben een enorme sociale bewijskracht.

Favorieten op Twitter

Favorieten op Twitter een opslagplaats?

De vraag is dan, waar moet je die lijst met artikelen die je nog wilt lezen en diensten die misschien ooit handig zijn, dan bewaren? Dat is vrij simpel: ergens anders! Hiervoor bestaan andere handige tools.

Dit zijn vergelijkbare tools waar je nog veel meer kunt bewaren dan alleen tweets. En dan hoef je zaken die je later wilt lezen ook niet meer op te slaan bij de favorieten in je browser. Alles netjes in mappen op een centrale plaats zodat je weet waar je alles kunt vinden.

Favorieten op Twitter

Voor je een platform kiest

Voor je een platform kiest voor je marketing (welk platform dan ook), is het zaak om eerst te onderzoeken of je doelgroep er zit. Doe dit vooral heel serieus en niet op je gevoel, want als je aan de slag gaat met een platform waar je doelgroep niet zit dan doe je alles voor niets.

Daarnaast is het essentieel dat je werkt met een plan dat meer omvat dan uitsluitend de social media.

Want het is nooit een goed idee om alles op één kaart te zetten.

tip

Lees direct verder: Instagram desktop gebruiken

Social media voor marketing

aanvulling

Wat kunnen de social media betekenen voor marketing en hoe zet je ze in om er iets aan te hebben? Gratis.

Favorieten op Twitter goed gebruiken was last modified: by

Bronnen

Favorieten op Twitter goed gebruiken was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.