Fiets langs mijn supermarkt

Fiets langs mijn supermarkt

“Fiets lang mijn supermarkt”, een erg attent idee van Attent Supermarkten.

In mijn vakantie vind ik het leuk om stukjes te fietsen. Onderweg ergens koffie of lunch en uiteindelijk een keertje terug naar de tent. Maar ik weet de weg daar natuurlijk niet, dus het is fijn als iemand die weg wel weet een route voor me uitzet.

Op camping waar we waren wisten ze ook dat ik routes nodig had en die hadden ze al voor me klaargelegd. Prachtige routekaartjes, gebaseerd op de fietsknooppunten. Ook nog gelamineerd zodat ze bruikbaar waren in de regen. Geweldig!

Fiets langs mijn supermarkt

Maar ineens zag ik: niet de camping had deze routes uitgezet, het was een supermarkt die dat gedaan had.

Zij hadden routes van gemiddelde lengtes uitgezet en die routes begonnen en eindigden bij hun supermarkt.

Dat is handig, want voor je vertrekt wil je misschien nog iets lekkers meenemen en als weer terug bent, dan kun je gelijk de boodschappen doen voor de avondmaaltijd. Wat een uitstekend idee, om een fietsroute bij je supermarkt te laten beginnen en die routes neer te leggen op campings!

Fiets langs mijn supermarkt

Ik vond dit zo leuk dat ik thuisgekomen eens ben gaan kijken wie of wat Attent Supermarkten is want daar had ik nog nooit van gehoord. Het bleek een buurtsuper te zijn die onder Spar Supermarkten valt en je vindt Attent Supermarkten vaak in vakantieparken.

Dat verklaart al veel, die mensen zijn gewend te werken voor vakantiegangers.

Maar als ze gewend zijn te werken voor vakantiegangers, dan mag de lat voor dit fantastische idee iets hoger liggen: ze regelden wel dat ik hun supermarkt kon vinden, maar ze deden helemaal niets om me naar binnen te lokken.

Op de fietskaart stond helemaal geen reclame. Totaal niets. En er was geen speciale aanbieding voor fietsers die je kon krijgen op vertoon van je fietskaart, gewoon helemaal niets. En dat is een gemiste kans.

Kosten van “Fiets langs mijn supermarkt”

Maar evengoed is dit natuurlijk een geweldig idee. Maak eenmalig een paar fietsroutes, je geeft ze aan campingeigenaren die ze natuurlijk graag willen hebben voor hun klanten en je bent klaar. Je hoeft niets meer te doen en je trekt er jarenlang een eindeloze stroom fietsers mee aan.

Alle eer voor Attent Supermarkten

Marketing inspiratie

De bedoeling van deze serie is dat jij geïnspireerd raakt en zelf ook iets leuks of origineels gaat verzinnen om klanten aan te trekken of om klanten te behouden. Neem dit idee eens mee en ga er eens op broeden. Ga eens kijken wat jouw creativiteit dan tevoorschijn tovert. En lees vooral ook verder over wat anderen doen om klanten aan te trekken.

En als je leuke voorbeelden kent van eenvoudige, low budget marketingacties die uitvoerbaar en betaalbaar zijn voor kleine bedrijven, laat het me dan vooral weten want dan ga ik er over schrijven.

Lees direct verder: Meer afspraken in je salon

Gratis: de 5 geheimen van klanten krijgen

5 geheimen

De 5 geheimen van klanten krijgen. Je leest ze in deze serie.

Marketing voor dienstverleners

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Fiets langs mijn supermarkt was last modified: by

Hier kun je meer lezen over marketing

Dit leuke fietsplaatje is gemaakt door OpenClipart-Vectors.

Fiets langs mijn supermarkt was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.