Je bent hier: Home » Blog » Marketing zelf doen » Focus in je marketing
Focus in je marketing

Focus in je marketing

Geschatte leestijd: 2 minuten

Focus in je marketing

Focus in je marketing levert meer op dan van alles proberen.

Als het bijvoorbeeld om je doelgroep gaat, dan bereik je meer als je 1 duidelijke doelgroep kiest. Met 1 duidelijke doelgroep kun je je specialiseren in de problemen en de oplossingen voor deze ene doelgroep.

En dan ga je je automatisch specialiseren en daardoor ga je je ook onderscheiden. Want jij weet alles over deze ene doelgroep. Door een niche te kiezen zul je meer klanten werven.

Marketing voor dienstverleners

Get Clients Now!™, het eenvoudigste en effectiefste marketingplan

Naar dienstenmarketing


Social media

Als je een duidelijke doelgroep hebt gekozen, dan hoef je ook niet op alle social platforms te zijn. Kies er gewoon eentje waar je doelgroep zit. Leer alles over dat ene platform en plaats er content van hoge kwaliteit.

Het is veel beter om een ​​goed gesprek te hebben met één persoon die je graag zou willen kennen dan een bericht uit te zenden naar duizenden, van wie de meesten niet luisteren.

Zorg dat je elke dag iets post op dat ene platform waar je doelgroep zit en ga gesprekken aan met de mensen uit je niche. Dan word je duidelijk zichtbaar. Niet voor iedereen natuurlijk, maar wel voor je niche. Probeer die mensen op je mailinglijst te krijgen.

Lees ook:  Dynamisch archief


Focus in je marketing

Dit geldt voor iedere vorm van marketing. Zorg dat je heel goed wordt in een vorm van marketing. Het maakt niet uit wat dat is, volg hierin je voorkeur want dan word je er makkelijker goed in. Zorg dat je goed wordt in bellen, in bloggen, het maken van video’s of podcasts, het maakt allemaal niet uit als je het maar consequent doet.

Hoe meer manieren je kiest, hoe ingewikkelder het wordt en hoe meer jij moet kunnen en je kunt nou eenmaal niet overal goed in zijn. Dat kan niemand.

Ik kan je helpen met marketing en ik zou het leuk vinden als je met me wilt linken op Linkedin. En hier kun je meer tips vinden om je marketing zelf te doen.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

en ook nog goed in SEO

Gepubliceerd op: 18-7-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 24-10-2021