Folders gebruiken

Folders gebruiken in Mailchimp of MailerLite

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Je kunt in Mailchimp je campagnes ordenen in folders. En je kunt niet alleen je campagnes ordenen in folders, maar ook je afbeeldingen en je rapporten. Dat kan handig zijn, want zo kun je alles gemakkelijker terugvinden.

Vooral als je dezelfde afbeeldingen vaker moet gebruiken. Bijvoorbeeld als je huisjes verhuurt en je regelmatig iets rondstuurt over dezelfde huisjes.

Succesvolle nieuwsbrieven herhalen

En je zou succesvolle nieuwsbrieven kunnen herhalen. Ieder jaar stuur je in dezelfde periode van het jaar gelijksoortige teksten. Het kost je vreselijk veel tijd als je deze teksten ieder jaar opnieuw helemaal opnieuw moet schrijven. En dus berg je ze op in folders, zodat je ze kunt herhalen.

Hiermee bedoel ik niet dat je ieder jaar exact dezelfde nieuwsbrief zou moeten versturen, maar je marketing is een zaak van een lange adem. Stel dat je een prachtige nieuwsbrief hebt verstuurd in de aanloop tot het nieuwe schooljaar.

Die nieuwsbrief bewaar je en volgend jaar, of het jaar daarop, of het jaar daarop kijk je ‘m even na om er zeker van te zijn dat er niets in staat waar aan te zien is dat je ‘m eerder hebt verstuurd. Je past ‘m een klein beetje aan en dan verstuur je ‘m opnieuw.

Dat kun je doen omdat:

  • de samenstelling van je lijst voortdurend verandert: voor een groot deel van je abonnees is deze nieuwsbrief compleet nieuw!
  • mensen zich de inhoud van een nieuwsbrief van 4 jaar geleden niet meer herinneren

Je gaat je nieuwsbrieven dus opnieuw gebruiken, zodat je op basis van je ervaring de kwaliteit kunt verbeteren en je e-mailmarketing je steeds minder tijd gaat kosten, zodat je vaker een nieuwsbrief kunt versturen.

Folders

De folders die je kunt gebruiken zijn mappen en geen labels. Dit betekent dat je een nieuwsbrief in één folder kunt indelen.

  • je maakt bijvoorbeeld een folder waarin je alle nieuwsbrieven bewaart die over een specifiek onderwerp gaan.
  • of je maakt een folder waarin je alle nieuwsbrieven bewaart die je rond de feestdagen verstuurd hebt
  • je kunt ook een folder maken waarin je alle nieuwsbrieven bewaart die je voorafgaande aan Moederdag verstuurd hebt

Folders voor beeldmateriaal

Ook voor je media kun je folders gebruiken. Dat is in het bijzonder heel erg handig als je hetzelfde beeldmateriaal vaker moet gebruiken. Bijvoorbeeld: je verhuurt vakantiehuizen en je hebt voor ieder huis meerdere afbeeldingen.

Je kunt die afbeeldingen dan per huis sorteren zodat je het beeldmateriaal altijd gemakkelijk terug kunt vinden wanneer je het in een nieuwsbrief wilt zetten.

Folders gebruiken

Folders voor campagnes vind je bij Mailchimp links naast je campagnes. In de filemanager vind je de folders voor beeldmateriaal. En de folders voor beeldmateriaal zijn rechtstreeks toegankelijk via de templates.

Bij MailerLite staat er een knop boven de campaigns.

Folders zijn dus gewoon handig. Zowel Mailchimp als MailerLite hebben folders waarin je je spullen kunt ordenen.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Folders gebruiken in Mailchimp of MailerLite was last modified: by

Lees direct verder: Tabs en SEO

Met dank aan Oleksandr Marynchenko voor de afbeelding van de folder.

Folders gebruiken in Mailchimp of MailerLite was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *