Forever free

Forever free plan wat kun je ermee

MailChimps forever free plan: als je een startende ondernemer bent dan heb je meestal nog geen grote mailinglijst. Je mailinglijst levert ook nog niet direct geld op. MailChimp is dan een aantrekkelijk platform voor je e-mailmarketing. Mensen met kleine mailinglijsten (tot 2000 abonnees) mogen er gratis gebruik van maken.

MailChimp forever free

Als je gebruik maakt van deze gratis versie van MailChimp – het forever free plan – heb je niet alle functies tot je beschikking. Sommige luxe zaken zoals een eigen URL krijg je alleen bij de betaalde versie. Maar je hebt bij de gratis versie wel de beschikking over alles wat je écht nodig hebt om je e-mailmarketing op te zetten.

Als je de forever free versie van MailChimp gebruikt kun je:

  • adressen verzamelen
  • een mailinglijst beheren
  • nieuwsbrieven maken
  • series versturen met behulp van MailChimp Automation
  • advertenties maken voor Facebook, Instagram en Google

Uiteraard betaal je wel voor de advertenties als je gaat adverteren op Facebook, Instagram of Google.

Waarom geeft MailChimp forever free

Ik sprak een keer iemand die het forever free plan te mooi vond om waar te zijn, want een bedrijf heeft immers een verdienmodel nodig?

Het is natuurlijk waar dat een bedrijf een verdienmodel nodig heeft. MailChimp heeft dat uiteraard ook, al zou je dat niet zeggen als je naar het forever free plan kijkt.

Maar het punt is: de meeste platforms die je kunt gebruiken voor je e-mailmarketing staan het je niet toe een lijst te uploaden als je gebruik maakt van een gratis versie.

Dus als je met lege handen bij MailChimp begint met het opbouwen van je lijst, dan is het voor de hand liggend dat je bij MailChimp blijft. Ook als je lijst gegroeid is en je over moet stappen op een betaald plan (dat ook niet duur is).

En dat maakt het voor MailChimp aantrekkelijk om kleine ondernemers een forever free plan aan te bieden. Als je eenmaal gebruik maakt van MailChimp ben je – ook als je lijst zoveel gegroeid is dat je gaat betalen – meestal niet gemotiveerd om ergens anders naartoe te gaan.

Het forever free plan is MailChimps “weggever”.

Forever free en MailChimp experts

MailChimp heeft een speciaal deel van hun website gereserveerd voor  erkende MailChimp experts. Dit zijn zelfstandigen die zich verdiept hebben in de software van MailChimp. Je kunt deze mensen inhuren als je hulp nodig hebt. Een expert inhuren is natuurlijk niet gratis.

Ikzelf ben ook een erkende MailChimp expert en als je net gaat beginnen met MailChimp dan kan het startpakket dat ik aanbied interessant voor je zijn.  En het kan het goed zijn te weten dat je bij mij ook Mailchimp cursussen op maat kunt volgen. Deze cursussen geef ik op afstand, dus je hoeft er je huis niet voor uit. Hoe makkelijk is dat? En je kunt natuurlijk ook naar mijn kantoor in Heiloo komen.

Als je dit nu niet nodig hebt kan het toch zinvol zijn je in te schrijven voor mijn tips. Dan krijg je tips, maar dat niet alleen, je bewaart er ook mijn adres door. Met het oog op de toekomst. Voor het geval dat je me wel een keer nodig hebt. En voor nu heb ik ook een handleiding voor je. Daar zul je beslist ook ver mee komen.

Gratis downloaden: Checklist voor nieuwsbrieven

Forever free
Mailchimp forever free plan

Forever free plan wat kun je ermee was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.