Formaten van Mailchimp voor afbeeldingen

Formaten van Mailchimp voor afbeeldingen: als je afbeeldingen in je nieuwsbrieven gebruikt, dan is het belangrijk dat je ze de juiste formaten geeft.

Het is geen ramp als je afbeelding een paar px groter of kleiner is, maar als de formaten die jij in je nieuwsbrief gebruikt teveel afwijken van het ideale formaat want dan gaat het niet goed. En dat zie je niet bij de preview van je nieuwsbrief en vaak ook niet bij een test e-mail.

Maar als je je nieuwsbrief verzonden hebt dan zie je dat hij vervormd is aangekomen. En dat is toch jammer van je werk.

Vaak zul je afbeeldingen moeten verkleinen. Dat kun je vooraf doen, bijvoorbeeld met behulp van pixlr.com of Canva.com of je kunt het op MailChimp met Aviary doen.

Aviary

Als je het met Aviary doet gebeurt het soms dat er lelijke randen om sommige delen van je afbeeldingen komen. Als dat gebeurt zul je de afbeelding ergens anders moeten verkleinen, maar meestal gaat het goed met Aviary.

Afbeeldingen verkleinen met Aviary

Je kunt je afbeelding op de gewone manier uploaden. Als je afbeelding te groot is geeft MailChimp een waarschuwing en hij geeft er meteen een mogelijkheid om het probleem op te lossen bij: Let’s fix it.

formaten van mailchimp - te groot

Formaten van MailChimp voor afbeeldingen: te groot

Het is aan te raden die aanboden oplossing ook toe te passen: klik op Let’s fix it.

Je krijgt dan te zien hoe groot je afbeelding is en je krijgt er direct de gelegenheid bij om je afbeelding te verkleinen.

formaten van MailChimp - afbeelding verkleinen

Formaten van MailChimp – afbeelding verkleinen

De inhoud van het vakje waarin je hierboven 1024 ziet staan kun je wijzigen, hier kun je een ander formaat invullen. Het is een beetje lastig dat Mailchimp niet zelf direct het juiste  formaat invult, want nu kun je denken dat je het de bedoeling is dat de afbeelding 1024 px wordt.

Het is natuurlijk zo dat 1024 is beter dan 5667 of zoiets. Maar nog beter is het als je het getal aanpast.

Houd een formaat aan van 600px – 800px breed voor afbeeldingen in je nieuwsbrief. En houd voor social cards een breedte aan tussen 450 px  en 1200 px.

Als je dat gedaan hebt klik je op Apply (rechts boven). Klik daarna op Save. Dan wacht je even en daarna staat je afbeelding op het juiste formaat in je nieuwsbrief.

checklist voor nieuwsbrieven

Checklist voor Mailchimp nieuwsbrieven

Een checklist waardoor het maken van je nieuwsbrieven veel gemakkelijker gaat en je er zeker van kunt zijn dat je niets vergeet voor je op de verzendknop klikt.

In deze checklist noem ik de punten die je beslist moet controleren. En sommige van deze punten zouden wel eens nieuw voor je kunnen zijn.

Je kunt deze checklist hier gratis ophalen.

Formaten van Mailchimp voor afbeeldingen was last modified: by

Credits: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor de uitgelichte afbeelding.

Formaten van Mailchimp voor afbeeldingen was last modified: by