Gerelateerde artikelen met Jetpack of Yoast

Gerelateerde artikelen met Jetpack of Yoast

Gerelateerde artikelen bij je blogpost moeten ervoor zorgen dat mensen langer op je website blijven. Je kunt gerelateerde artikelen automatisch met Jetpack plaasten. En je kunt gerelateerde artikelen met Yoast plaatsen. Dan doe je het handmatig.

Gerelateerde artikelen met Jetpack of Yoast
Gerelateerde artikelen met Jetpack of Yoast

Door gerelateerde artikelen te plaatsen kun je bezoekers meer lezen over hetzelfde waardoor ze niet weggaan. Je kunt gerelateerde artikelen plaatsen met behulp van een plugin, of je kunt dit handmatig doen. 

Om gerelateerde artikelen te plaatsen kun je een plugin gebruiken. Een plugin plaatst gewoonlijk een paar gerelateerde artikelen onder iedere blogpost. De ene plugin doet dat beter dan de andere. Sommige plugin doet gewoon maar iets en dan zijn die artikelen niet echt gerelateerd natuurlijk.

Je kunt gerelateerde artikelen ook handmatig plaatsen. Als afbeelding of als tekstlink. Ook dat heeft een nadeel, want je kunt alleen linken naar artikelen die je al geschreven hebt. In je oudste blogposts komen er daarom geen verwijzingen naar je nieuwste artikelen. Tenzij je die oude artikelen bijwerkt. Maar het gaat in elk geval niet vanzelf.

Ik ga nu 2 plugins bespreken waarmee je gerelateerde artikelen kunt plaatsen. Met de ene plugin doe je dit automatisch, met de andere doe je het handmatig.

Automatisch andere artikelen onder je blogposts met Jetpack

Handmatig verwijzingen plaatsen met Yoast

Gerelateerde artikelen met Jetpack of Yoast was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.