Home » Uitleg » E-mailmarketing termen » Mailchimp FAQ » Mailchimp Goal
Mailchimp Goal

Mailchimp Goal

Over Mailchimp Goal zul je niet vaak meer iets horen, want dit was een integratie die je kreeg bij de betaalde versie van Mailchimp. Dat was in de tijd dat Mailchimp nog één betaalde versie had.

Mailchimp Goal

Mailchimp Goal was een geinig dingetje dat je helaas niet meer kunt krijgen.

Je plaatste een tracking code op je website en met behulp van die code kon Mailchimp de activiteit van je abonnees op je website volgen. En aan die activiteit van je abonnees kon je een Automation workflow koppelen.

Mailchimp Goal: automation

Met Mailchimp Goal kon je een Automation workflow maken die getriggerd werd op het moment dat een abonnee een specifieke URL bezocht. Bij dezelfde workflow kon je ook meerder URLs als doel aanwijzen. Hierdoor kon je heel gerichte Automation workflows maken.

Gericht mailen

Gerichte e-mails zijn e-mails die aansluiten bij de interesses van je abonnees. E-mails die aansluiten bij de interesses van een abonnee doen het gewoonlijk stukken beter dan e-mails die je naar iedereen stuurt. Daarom deden deze Goal e-mails het vaak heel erg goed.

Gericht mailen is een intelligente manier om je prospects te benaderen. Maar dit is niet eenvoudig uit te voeren. Mailchimp Goal is was hier een geweldig hulpmiddel bij. Je creëerde er volautomatische verkoopmachines mee.

Goal kostte niets extra, je kon deze mogelijkheid activeren zodra je de betaalde versie van Mailchimp nam. Met Goal reageerde je volautomatisch op de interesses en de behoeften van je abonnee.

Goal verdwenen

Dit is allemaal verleden tijd want Mailchimp heeft Goal op 2 mei 2017 teruggetrokken. Goal gaat vervangen worden door een nieuwe, verbeterde versie. Maar wanneer dat gaat gebeuren kan Mailchimp niet zeggen.

Als je Goal al op je website hebt

Als je de tracking code van Goal al op je website hebt staan dan blijft hij werken. Maar je kunt geen nieuwe nieuwsbrieven meer maken waarbij je Goal activeert.

Je kunt wel een oude nieuwsbrief waarbij Goal al geactiveerd is kopiëren en er nieuwe teksten en nieuwe afbeeldingen in plaatsen. Goal blijft dan voor je werken.

Als je een nieuwsbrief kopieert, moet je er wel rekening mee houden dat je de social cards die je er ooit ingezet hebt niet kunt vervangen. Het lijkt alsof dat wel kan, maar als Open Graph ze heeft opgepikt dan laat hij ze niet meer los.

Wat er wel is

Mailchimp Goal is weg, maar een heleboel andere dingen zijn er nog wel. Wat er allemaal wel is kun je lezen in de handleiding voor Mailchimp.

[mc4wp_form id=”112188″]

Ik ben een gecertificeerde Mailchimp expert en ik kan je helpen met Mailchimp.

 

 

Scroll naar boven