Phishing e-mails

Phishing e-mails

Phishing e-mails zijn e-mails die er zoveel mogelijk uitziet als gewone, normale e-mails. Phishing is één  van de oudste vormen van cybercriminaliteit. De bedoeling is je te verleiden om gegevens af te staan waardoor anderen toegang krijgen tot je accounts, of om je te verleiden te klikken op een bijlage waardoor je malware of spyware op je pc installeert.

Phishing e-mails

Je krijgt bijvoorbeeld een e-mail van je bank met het verzoek om in te loggen. In die e-mail zit een link en die lijkt naar de website van je bank te verwijzen. Maar in werkelijkheid verwijst de link naar een namaak website. Als je daar inlogt stuur je je gegevens rechtstreeks naar een hacker.

Phishing voorkomen

Sommige phishing e-mails zitten zo slim en overtuigend in elkaar dat ze heel moeilijk te herkennen zijn. Maar denk er altijd aan dat je bank dergelijke e-mail niet stuurt. Als er in een e-mail gevraagd wordt om ergens in te loggen, doe dit dan niet via de link in de e-mail. Ga gewoon naar die site via je browser dat je niet naar een namaak website gestuurd kunt worden. Wees  altijd alert op het moment dat je ergens gaat inloggen. Voor je dit doet moet je zeker weten dat het goed zit. Als je daar niet 100% zeker van bent, doe het dan niet.

Urgentie

In dergelijke e-mails zitten vaak ook elementen van urgentie: je moet vandaag nog inloggen want anders … vul maar in. Juist daardoor loop je gemakkelijker in de val. Maar wat kan er nou zo urgent zijn dat het vandaag nog moet gebeuren?

Phishing in je eigen e-mails

Je denkt waarschijnlijk dat jij zoiets niet doet. Maar je kunt heel gemakkelijk phishing elementen aan je eigen bulk e-mails toevoegen. En als je dat per ongeluk doet, dan zijn de kansen dat je de spamfilters triggert direct stukken groter. Per ongeluk dergelijke elementen in je bulk e-mails plaatsen is een veelgemaakte fout bij e-mailmarketing. Zorg dat je dit fout niet maakt want je kunt ‘m gemakkelijk voorkomen.


pijltje

Hulp met e-mailmarketing

Per ongeluk dergelijke elementen in je bulk e-mails plaatsen is een veelgemaakte fout bij e-mailmarketing. Zorg dat je dit fout niet maakt want je kunt ‘m gemakkelijk voorkomen.

Maar er zijn meer simpele kleine foutjes die je snel kunt maken. Maar als je een uurtje hulp inkoopt, dan kijken we samen je nieuwsbrief even na en dan maak je die fouten niet meer. Zowel voor Mailchimp als voor MailerLite kun je een uurtje hulp inkopen.


Gratis: de aanjager van je lijst

groeiversneller

Weggevers die echt voor lijstgroei zorgen hebben gemeenschappelijke kenmerken.

In deze serie vertel ik je precies wat die gemeenschappelijke kenmerken zijn.

Daardoor gaat je weggever echt voor meer inschrijvingen zorgen.


Je bent hier: Home » Uitleg » E-mailmarketing termen » Phishing e-mails

Phishing e-mails was last modified: by

Auteursrecht afbeelding: Gino Crescoli 


 

Phishing e-mails was last modified: by