Home » Uitleg » E-mailmarketing termen » Mailchimp FAQ » Wat is een dedicated IP adres en wat kost het

Wat is een dedicated IP adres en wat kost het

 Wat is een dedicated IP adres?

Een dedicated IP-adres is een IP-afzender die alleen jij gebruikt. Als je e-mails verstuurd via een platform dan is het gangbaar dat je je het IP-adres van de afzender met anderen deelt. Als je een eigen gebruikt is dat niet zo, het adres is dan exclusief voor jou. Wat een dedicated IP adres kost verschilt per platform.

Op het blog kun je een artikel vinden over waarom je zelden een eigen IP nodig hebt. Ik heb het nu niet over heel erg grote lijsten en heel veel e-mails. Veel is in dit geval ongeveer 50.000 e-mails per week. Dan is een eigen IP niet zo’n gek idee. Maar in de meeste situatie geeft het een verslechtering van je huidige situatie.

Wat kost een dedicated IP-adres

Kosten bij Mailchimp

Wat een dedicated IP adres kost bij Mailchimp weet ik niet. Mailchimp geeft geen tarieven voor een eigen IP adres en ik kan veel voor je regelen, maar dit niet. Als je bij Mailchimp een eigen IP adres wilt dan moet je contact met ze opnemen, want dan willen ze eerst met je praten.

Dat begrijp ik, want zoiets bedenk je meestal omdat je nieuwsbrieven in spam komen en dat komt vaak door iets dat je zelf doet. Een IP adres dat jij alleen gebruikt verergert dan het probleem, dus daar heb je dan niets aan.

Als je dit je probleem is, dan kan ik je helpen door een spam onderzoek voor je te doen. En dan weten we precies wat er fout gaat en de oplossing wijst zich dan vaak vanzelf.

Kosten bij MailerLite

MailerLite hanteert een transparante prijs voor een dedicated IP-adres (even scrollen, helemaal onderaan die pagina). Je betaalt hiervoor $50 per maand, bovenop je gewone tarief. En als je dat wilt moet je contact opnemen met MailerLite.

AWeber

Bij AWeber is het niet mogelijk om een dedicated IP-adres te kopen.

Als jij er eentje wilt, wil ik je sterk aanraden om hier nog een keer over na te denken, tenzij je echt heel veel e-mails verstuurt. In alle andere situaties is een eigen IP geen oplossing voor je werkelijke probleem.

[mailerlite_form form_id=26]

 

 

 

 

Scroll naar boven