Home » Uitleg » E-mailmarketing termen » Wat zijn phishing e-mails

Wat zijn phishing e-mails

Wat zijn phishing e-mails?

Phishing e-mails zijn e-mails die verzonden worden met het doel je inloggegevens te stelen of malware op je computer te installeren.


Per ongeluk phishing e-mails maken

Als je bulk e-mails maakt kun je per ongeluk phishing elementen in je e-mail verwerken. De ontvangende adressen reageren daar ook op alsof het echte phishing e-mails zijn. Als je zelf e-mails maakt raad ik daarom aan om dit artikel hierover te lezen, zodat jouw e-mails niet naar spam gaan.

Belang van de ontvangende servers

Besef dat je bulk e-mail goed in elkaar moeten zitten om niet naar spam te gaan. Want de providers van de ontvangende e-mailadressen moeten gevaarlijke e-mails en spam weg filteren uit de mailbox. Als ze dat niet doen gaan hun klanten weg. Dat zou je zelf ook doen als je mailbox voortdurend vol met spam zit. Omdat de ontvangende servers hun klanten willen houden zijn ze dus streng als het gaat om de kwaliteit van de e-mails die ze toelagen.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is dus niet zo simpel als dat het lijkt. Het platform dat je gebruikt kan heel veel voor je doen en je behoeden voor fouten. Maar dat kan je platform niet altijd want jij bepaalt de inhoud van je e-mails. En als jij dingen in je e-mail zet waardoor de ontvangende servers denken dat je e-mail een phishing e-mail is, dan kan je platform daar niets aan doen.

Cursussen en blog

Ik geef cursussen over e-mailmarketing en ik heb een rubriek op het blog over de aflevering van je nieuwsbrief waarmee ik je wil helpen ervoor te zorgen dat je e-mails goed aankomen. Maar dan moet jij dat wel lezen natuurlijk ….

Phishing e-mails herkennen

Ikzelf heb een keer een cursus gedaan waarin ik leerde phishing e-mails te maken. Dat was enorm verhelderende verdiepingscursus. Als je als consument wilt voorkomen dat je in de phishing val trapt, dan is dit een interessant artikel (in het Engels, gebruik evt. Google Translate) waarin je kunt lezen wat de waarschuwingssignalen zijn als je met een phishing e-mail te maken hebt.

Zowel door Mailchimp als door MailerLite ben ik erkend als e-mail specialist en ik help je er graag mee.

[mailerlite_form form_id=26]

 

Scroll naar boven