Home » Blog » Marketing voor dienstverleners » Gmail en Streak CRM
Gmail en streak crm

Gmail en Streak CRM

Geschatte leestijd: 4 minuten

Gmail en Streak CRM

Streak CRM is een CRM dat je gebruik in je Gmail inbox. Het legt als het ware een laag over je inbox heen waardoor je e-mails op een andere manier kunt ordenen.

Een dergelijke laag wordt een pijplijn genoemd. Een pijplijn bestaat uit verschillende tabbladen. Die tabbladen vertegenwoordigen verschillende fasen. Bijvoorbeeld de verschillende fasen van een verkoopproces, of de verschillende stadia van een project waaraan je werkt.

Streak biedt verschillende standaard pijplijnen aan. Eén van de standaard pijplijnen ziet er zo uit:

sales met streak pijplijn
Streak CRM

Deze pijplijnen ofwel tabbladen kun je aanpassen aan je eigen behoeften, waardoor je een workflow precies zo kunt inrichten als je zelf wilt.

Alles wat van een specifieke prospect of klant is, zoals e-mails, notities, bijlages etc. doe je in een box ofwel doos. Die doos kun je opbergen achter een tabblad.

Gmail en Streak CRM: extra kolommen

Daarnaast zijn er nog een heleboel kolommen waarin je gegevens direct zichtbaar kunt maken: opmerkingen, datum van het laatste contact, deadlines etc. etc. Als je dat wilt kun je met Streak je inbox veranderen in een planbord.

Door de combinatie van Gmail en Streak kun je letterlijk een planbord in je inbox maken op een manier waardoor je in één oogopslag direct ziet wat er nu gebeuren moet.

Standaard workflows

Er zijn een aantal standaard workflows die je krijgt aangeboden en dat kan handig zijn als voorbeeld, maar verder doet het er niet zoveel toe omdat je iedere workflow kunt aanpassen aan je eigen behoeften.

Standaard workflows die je krijgt aangeboden zijn:

 • Sales
 • Product development
 • Deal flow
 • Fundraising
 • Support
 • Hiring
 • Real estate

E-mail powertools

Daarnaast krijg je met Streak de beschikking over extra tools voor je e-mails:

 • Tracking
 • Mail Merge (bulk e-mails)
 • Snooze
 • Send Later
 • Snippets
 • Thread Splitter

Kosten van Streak CRM

Streak heeft een gratis versie. Met Streak kun je daarom beginnen zonder kosten te hoeven maken. Zeker deze gratis versie kan ik je aanraden.

Daarnaast zijn er 3 verschillende betaalde versies. Met de betaalde versies heb je meer mogelijkheden en meer functies. Welke versie je zou moeten hangt uiteraard van je situatie af.

Belangrijk hierbij is dat je er rekening mee houdt dat de genoemde tarieven de prijzen zijn voor individuele gebruikers. Als je met een team werkt en zaken wilt delen dan kan Streak behoorlijk prijzig uitpakken.

Gmail en Streak CRM voor zzp

Ik heb geen idee hoe praktisch Streak CRM uitpakt als je met een team werkt. Ik heb wel ervaren hoe praktisch dit systeem is voor een eenmanszaak en ik kan het aanraden als je een overzicht van je pijplijn nodig hebt. Simpel en functioneel.

Om informatie lang te bewaren is het niet geschikt, want de laadtijd van Gmail kan dan erg lang worden.

Als je Streak wilt gaan gebruiken heb je een verwerkingsovereenkomst nodig. Die kun je bij ze aanvragen en dan krijg je ‘m direct.


Het marketingprogramma van Get Clients Now!™ is ontworpen voor dienstverlening. Ik kan je hiermee helpen van ik ben facilitator.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 20-1-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 6-11-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *