Gmail en streak crm

Gmail en Streak CRM

Geschatte leestijd: 4 minuten

Gmail en Streak CRM

Streak CRM is een CRM dat je gebruik in je Gmail inbox. Het legt als het ware een laag over je inbox heen waardoor je e-mails op een andere manier kunt ordenen.

Een dergelijke laag wordt een pijplijn genoemd. Een pijplijn bestaat uit verschillende tabbladen. Die tabbladen vertegenwoordigen verschillende fasen. Bijvoorbeeld de verschillende fasen van een verkoopproces, of de verschillende stadia van een project waaraan je werkt.

Streak biedt verschillende standaard pijplijnen aan. Eén van de standaard pijplijnen ziet er zo uit:

sales met streak pijplijn
Streak CRM

Deze pijplijnen ofwel tabbladen kun je aanpassen aan je eigen behoeften, waardoor je een workflow precies zo kunt inrichten als je zelf wilt.

Alles wat van een specifieke prospect of klant is, zoals e-mails, notities, bijlages etc. doe je in een box ofwel doos. Die doos kun je opbergen achter een tabblad.

Gmail en Streak CRM

Extra kolommen

Daarnaast zijn er nog een heleboel kolommen waarin je gegevens direct zichtbaar kunt maken: opmerkingen, datum van het laatste contact, deadlines etc. etc. Als je dat wilt kun je met Streak je inbox veranderen in een planbord.

Door de combinatie van Gmail en Streak kun je letterlijk een planbord in je inbox maken op een manier waardoor je in één oogopslag direct ziet wat er nu gebeuren moet.

Gmail en Streak CRM

Standaard workflows

Er zijn een aantal standaard workflows die je krijgt aangeboden en dat kan handig zijn als voorbeeld, maar verder doet het er niet zoveel toe omdat je iedere workflow kunt aanpassen aan je eigen behoeften.

Standaard workflows die je krijgt aangeboden zijn:

 • Sales
 • Product development
 • Deal flow
 • Fundraising
 • Support
 • Hiring
 • Real estate

Gmail en Streak CRM

E-mail powertools

Daarnaast krijg je met Streak de beschikking over extra tools voor je e-mails:

 • Tracking
 • Mail Merge (bulk e-mails)
 • Snooze
 • Send Later
 • Snippets
 • Thread Splitter

Gmail en Streak CRM

Kosten

Streak heeft een gratis versie. Met Streak kun je daarom beginnen zonder kosten te hoeven maken. Zeker deze gratis versie kan ik je aanraden.

Daarnaast zijn er 3 verschillende betaalde versies. Met de betaalde versies heb je meer mogelijkheden en meer functies. Welke versie je zou moeten hangt uiteraard van je situatie af.

Belangrijk hierbij is dat je er rekening mee houdt dat de genoemde tarieven de prijzen zijn voor individuele gebruikers. Als je met een team werkt en zaken wilt delen dan kan Streak behoorlijk prijzig uitpakken.

Gmail en Streak CRM

Zzp

Ik heb geen idee hoe praktisch Streak CRM uitpakt als je met een team werkt. Ik heb wel ervaren hoe praktisch dit systeem is voor een eenmanszaak en ik kan het aanraden als je een overzicht van je pijplijn nodig hebt. Simpel en functioneel.

Om informatie lang te bewaren is het niet geschikt, want de laadtijd van Gmail kan dan erg lang worden.

Als je Streak wilt gaan gebruiken heb je een verwerkingsovereenkomst nodig. Die kun je bij ze aanvragen en dan krijg je ‘m direct.

Marketing voor diensten

Ik stuur regelmatig tips rond over dienstenmarketing. Hier kun je je inschrijven en dan krijg je als eerste 5 makkelijk toepasbare tips om meer klanten te krijgen.

Het marketingprogramma van Get Clients Now!™ is ontworpen voor dienstverlening. Ik kan je hiermee helpen van ik ben facilitator.

Gepubliceerd op: 20-1-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 12-4-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.