Gmail filters maken

Gmail filters nieuw
Je bent hier: Home » Blog » Marketing » Gmail filters maken

Geschatte leestijd: 6 minuten

Gmail filters maken: als je Gmail labels hebt gemaakt, kun je ook automatisch labelen. Als je dat wilt moet je Gmail filters aanmaken.

Gmail filters maken

Hiervoor open je het menu onder “meer”.

gmail meer

Je krijgt dan een keuze uit verschillende mogelijkheden, kies nu voor “berichten zoals deze filteren”.

Gmail filters maken

Als je daarop klikt dan zie het filter al klaarstaan. Soms is dat een filter waarmee je alle e-mails filtert die hetzelfde e-mailadres hebben.

Als om een nieuwsbrief gaat kan het ook een filter zijn waarop je een lange reeks cijfers ziet staan. Dat is het nummer van de lijst van die nieuwsbrief. Als je dat ziet staan heb je een buitenkansje. Het is handig het nummer van de lijst te gebruiken om een filter mee te maken, want dan krijgen gewone e-mails van die afzender niet hetzelfde label als de nieuwsbrief.


Mogelijkheden Gmail filters

Zoals je hieronder ziet kun je heel veel soorten filters maken om je e-mails te managen.

We gaan er nu automatisch een label aan hangen, daarom kies je voor de optie: “Het label toepassen”. Vink het vakje aan en kies een label. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om een nieuw label te maken.

Nieuw filter in gmail


Gmail filters: orde in je mailbox

Dit is heel handig om orde te scheppen in je inbox, maar het lijkt alsof het alleen daar om gaat. Dat is niet zo. Je kunt Gmail integreren met andere platforms en als je dat wilt, dan worden die labels triggers die een opdracht uitsturen.

En dan wordt het belangrijk dat je weet hoe je labels kunt maken. Het wordt dan ook heel tijdbesparend als je e-mails automatisch kunt labelen. Op deze manier kun je labels bijvoorbeeld gebruiken om je nieuwe klanten automatisch op je MailChimp lijst te zetten.


Gmail filters maken

Open de e-mail waar je een filter voor wilt maken een klik vervolgens op “meer” in je menubalk. Er opent dan een menu en in dat menu staat o.a. “berichten zoals deze filteren”.

gmail filters maken

Als je klikt op “berichten zoals deze filteren” dan krijg je schermpje te zien.

filters in gmail maken

Je kunt daarin allerlei criteria invullen waarop je het filter wilt baseren. Ik ga nu uitsluitend op afzender filteren.


Gmail filters voor afzenders

Ik maak een filter voor alles wat binnenkomt met de afzender die je hierboven ziet staan. Dat staat al klaar, dus ik hoef alleen te klikken op “Filter maken met deze zoekopdracht”.

Nu krijg ik weer een scherm te zien.

nooit je klant naar spam sturen


Gmail filters

Ik kan hier een heleboel instructies geven

 • Direct archiveren: dat kan een goed idee zijn als je een cc’tje van een factuur naar jezelf stuurt.
 • Markeren als gelezen: ook dat is een mogelijkheid als je een cc’tje van een factuur naar jezelf stuurt. Als beide mogelijkheden aanvinkt, dan krijg je het cc’tjes dus helemaal niet te zien. Het gaat direct als “gelezen” naar je archief.
 • Een ster toevoegen: als je een ster toevoegt dan vertel je aan Gmail dat dit een belangrijke e-mail is die je beslist wilt zien.


Een label kiezen

Gmail heeft een structuur waardoor je e-mails meerdere labels mee kunt geven. Dat maakt het gemakkelijk een specifieke e-mail terug te vinden. En je kunt met behulp van een filter ook automatisch labels toevoegen.

 • Automatisch doorsturen: ik heb geen idee waarom je een e-mail automatisch door zou willen sturen, maar het kan wel.
 • Verwijderen: dat kun je doen met ongewenste e-mails: maak een filter waardoor je ze nooit te zien krijgt.
 • Nooit in het spamfilter plaatsen: dit is een handig filter om aan te maken voor de e-mails van je klanten, dan weet je zeker dat je hun e-mails krijgt.
 • Een standaardantwoord versturen: met Gmail kun je standaard antwoorden maken en met behulp van dit filter kun je een dergelijk standaardantwoord automatisch laten versturen.
 • Altijd markeren als belangrijk: ook een handig filter om aan te maken voor je e-mails van je klanten.
 • Nooit markeren als belangrijk: ik weet niet waarom je e-mails zou willen ontvangen die nooit belangrijk zijn, maar als je dergelijke e-mails ontvangt dan zou je dit op deze manier aan kunnen geven.
 • Of in een categorie plaatsen: als je bijvoorbeeld een cursus per e-mail volgt. Dan kun je overwegen een filter te maken waardoor de e-mails van die cursus automatisch in de categorie “Updates” komen.


Gmail filters maken

In bovenstaande situatie gaat het om een cc’tje van een factuur en ik wil dat deze cc’tjes nooit naar spam gaan. En ik wil ze ook even zien.

Ik vink aan:

 • nooit naar Spam zenden
 • altijd markeren als belangrijk
 • in de categorie persoonlijk plaatsen
 • en als laatste, heel belangrijk: filter ook op overeenkomende e-mails toepassen
filter in gmail belangrijk

Dan klik ik op de button “Filter maken” en dan heb ik een filter gemaakt.

Op deze manier kun je je mailbox inrichten zoals jij dat wilt en dan ben je niet meer afhankelijk van de grillen van Gmail.

Verleen je diensten? Lees dan eens verder bij de marketing methode Get Clients Now!™ want die is speciaal voor dienstverleners. En ik zou het ook leuk vinden om je toe te voegen op LinkedIn.


Verder lezen

pijltje
Gmail filters maken was last modified: by
Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Ik kan je helpen met marketing: Mailchimp expert, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en SEO gecertificeerd.

Filters in Gmail: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor het materiaal in de uitgelichte afbeelding.

Gmail filters maken was last modified: by