Gmail labels nieuw

Gmail labels maken

Geschatte leestijd: 3 minuten

Gmail labels maken

Gmail labels en filters zijn handig voor het overzicht in je inbox. Maar dat niet alleen. Als je Gmail wilt integreren met andere platforms dan kun je labels gebruiken als triggers. Met filters kun je automatisch labelen en voorkomen dat belangrijke e-mails naar je spamfilter gaan.

Gmail labels maken

In Gmail berg je je e-mails niet op in mappen. In Gmail maak je labels om je e-mails mee te ordenen. Labels hebben een groot voordeel t.o.v. mappen: je kunt een e-mail maar in 1 map opbergen, maar je kunt ‘m zoveel labels geven als nodig is.

Gmail labels handmatig

E-mails handmatig labelen is heel eenvoudig. Klik het labeltje aan.

Gmail label maken

Daarna kun je het labeltje een naam geven, of je kunt kiezen uit labeltjes die je al gemaakt hebt. Je hoeft niet tussen die labels te zoeken: begin gewoon met het typen van de naam van je label en Gmail geeft je vanzelf steeds minder keuzemogelijkheden naarmate je meer letters hebt getypt.

Kleuren

Labels kun je ook kleuren geven. Als je dat doet voor belangrijke labels dan kan dat handig zijn, want je kunt die e-mails dan heel gemakkelijk terugvinden.

Kleuren geven doe je als volgt.

  • Kijk in de zijbalk, hier staan je labels
  • Ga met je muis over een labeltje, dan zie je een klein pijltje verschijnen
  • Klik op het pijltje, dan opent er een venster en bovenaan zie je dan de labelkleur staan met een letter erachter

Helemaal rechts in dat venster zie je dan ook weer een klein pijltje staan, als je daarop klikt zie je de kleuren en kun je de gewenste kleur aanklikken.

gmail labels kleur

Dat kan onrustig worden in je inbox. Maar als je deze mogelijkheid met beleid gebruikt dan kun je belangrijke berichten snel in je inbox zien staan.

Gmail labels: automatisch

Je kunt e-mails die je in Gmail ontvangt ook automatisch labelen. Hiervoor moet je filters maken. Hoe je dit doet kun je lezen in het artikel over Gmail filters. Daarnaast kun je met Streak CRM in je Gmail mailbox ook processen bijhouden.

Het marketingprogramma van Get Clients Now!™ is een programma dat speciaal ontworpen is voor dienstverleners. Ik ben facilitator en kan je erme helpen. En vind je het leuk om met me te netwerken op LinkedIn?

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert

en ook nog goed in SEO

Gmail labels: met dank aan Jills voor het materiaal in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 22-11-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 18-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht