Home » Blog » Marketing blog » Klein bedrijf runnen » Gmail labels maken
Gmail labels maken

Gmail labels maken

Geschatte leestijd: 4 minuten

Gmail labels maken

E-mails labelen en filteren is handig voor het overzicht in je inbox. Maar dat niet alleen. Als je Gmail wilt integreren met andere platforms dan kun je labels gebruiken als triggers. Met filters kun je automatisch labelen en voorkomen dat belangrijke e-mails naar je spamfilter gaan.

In Gmail berg je je e-mails niet op in mappen. In Gmail maak je labels om je e-mails mee te ordenen. Labels hebben een groot voordeel t.o.v. mappen: je kunt een e-mail maar in 1 map opbergen, maar je kunt ‘m zoveel labels geven als nodig is.

Gmail handmatig labelen

E-mails handmatig labelen is heel eenvoudig. Klik het labeltje aan.

Gmail label maken

Daarna kun je het labeltje een naam geven, of je kunt kiezen uit labeltjes die je al eerder gemaakt hebt. Je hoeft niet tussen die labels te zoeken: begin gewoon met het typen van de naam van je label en Gmail geeft je vanzelf steeds minder keuzemogelijkheden naarmate je meer letters hebt getypt.

Geef je Gmail labels een kleur

Labels kun je ook kleuren geven. Als je dat doet voor belangrijke labels dan kan dat handig zijn, want je kunt die e-mails dan heel gemakkelijk terugvinden.

Kleuren geven doe je als volgt.

  • Kijk in de zijbalk, hier staan je labels
  • Ga met je muis over een labeltje, dan zie je een klein pijltje verschijnen
  • Klik op het pijltje, dan opent er een venster en bovenaan zie je dan de labelkleur staan met een letter erachter

Helemaal rechts in dat venster zie je dan ook weer een klein pijltje staan, als je daarop klikt zie je de kleuren en kun je de gewenste kleur aanklikken.

gmail labels kleur

Dat kan onrustig worden in je inbox. Maar als je deze mogelijkheid met beleid gebruikt dan kun je belangrijke berichten snel in je inbox zien staan.

Automatisch labelen

Je kunt e-mails die je in Gmail ontvangt ook automatisch labelen. Hiervoor moet je filters maken. Hoe je dit doet kun je lezen in het artikel over Gmail filters. Daarnaast kun je met Streak CRM in je Gmail mailbox ook processen bijhouden.

Als je Gmail gebruikt, of dat nou in een betaalde of een gratis versie is, dan moet je dit allemaal wel even weten, want je kunt er tijd door besparen.

Hoe werkt online marketing

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

  • Gmail labels: met dank aan Jills voor het materiaal in de uitgelichte afbeelding.
  • Support Google

Gepubliceerd op: 22-11-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 4-11-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *