Google Analytics en MailChimp

Google Analytics en Mailchimp

Google Analytics en MailChimp loskoppelen. Met het oog op de AVG of GDPR kreeg ik een vraag of je Google Analytics in MailChimp uit kunt zetten. Uiteraard kan dat.

Google Analytics is niet standaard gekoppeld aan MailChimp. Voordat Google Analytics met MailChimp gekoppeld is moet je eerst iets doen. En dat kun je ook weer ongedaan maken.


Analytics en MailChimp

Als je Mailchimp wilt loskoppelen van Analytics , volg dan deze navigatie:

  • Ga naar je gebruikersnaam (rechts boven)
  • Open het menu en kies voor Account
  • Je ziet nu midden op de pagina een menu staan, kies hier voor Integrations
  • Scroll naar beneden tot je Google Analytics ziet staan

Loskoppelen van Google Analytics

  • Klik nu op de naam van Google: Analytics, Contacts and Docs.

Als je dat gedaan hebt zie je twee grijze buttons: Reauthorize en Test Connection. Die moet je natuurlijk allebei niet hebben als je gaat loskoppelen. Even heel goed kijken, dan zie je ook een minder opvallende tekstlink: Disconnect.

Als je die aanklikt dan verbreek je de verbinding tussen Google Analytics en MailChimp. Dit moet je doen als je helemaal geen gebruik meer wilt maken van de verbinding tussen Analytics en MailChimp.


Google Analytics in campagnes

Het kan ook anders, want bij iedere campagne kun je tracking aan- of uit zetten.

Als je begint een nieuwsbrief te maken van vul je in:

  • To
  • From
  • Subject
  • Content

Daaronder kun je aangeven of de campagne automatisch gepubliceerd moet worden op Facebook en/of Twitter. En nog iets lager zie je een grijs veld met tracking informatie.

Google Analytics en MailChimp

Boven dit veld staat Edit. Als je Edit aanklikt kun je Google Analytics voor die ene campagne uit zetten.

De vraag of het kan en hoe je dit doet is me gesteld in het kader van de GDPR. Maar lees in dit artikel niet dat je Google Analytics en MailChimp los moet koppelen. Ik ben geen juriste en ik doe geen uitspraken of wat moet en mag. Ik vertel je alleen dat het kan en hoe je het doet.


Als je meer wilt lezen over Google Analytics, ga dan naar de rubriek hierover. En als je meer wilt lezen over Mailchimp, ga dan naar de handleiding voor Mailchimp.

pijltje

Mailchimp is niet altijd simpel en zeker als je net met Mailchimp begint kan het een flinke kluif zijn om het systeem te begrijpen. Als je hulp wilt lees dan verder op de pagina Mailchimp coaching. Daar bied ik je hulp per uur aan waarin we jouw probleem gaan oplossen.

Of, als je gewoon niet weet wat je doen moet en liever een cursus volgt, kijk dan bij de een-op-een basiscursus Mailchimp. Dan zorg ik voor zowel de vragen als antwoorden.


Gratis video cursus Mailchimp nieuwsbrief

Gratis cursus Mailchimp over:

Hoe maak je een nieuwsbrief met de inline editor

Ook geschikt voor Mailchimp starters.


Makkelijke nieuwsbrief

De Mailchimp inline editor is een makkelijke editor waar je prachtige strakke nieuwsbrieven mee maakt.

In deze gratis cursus neem ik je mee en vertel ik je hoe ik deze nieuwsbrief hiernaast gemaakt heb. Teksten, afbeeldingen buttons, alles is er en juist voor starters is dit een nieuwsbrief die je snel kunt leren maken.

Inclusief uitleg hoe je adressen kunt uploaden.

Mailchimp inline editor cursus

Je gaat naar de landingspagina


Je bent hier: Home » Mailexpert » Mailchimp » Mailchimp integraties » Google Analytics en MailChimpGoogle Analytics en MailChimp was last modified: by

Hier kun je mijn profiel vinden in de Mailchimp expert directory.

Google Analytics en MailChimp was last modified: by