Google forms

Google Forms enquête maken

Je kunt met Google Forms heel gemakkelijk mooie enquêtes maken. Hier heb je een Google account voor nodig. Als je niet weet of je dat hebt: als je een Gmail-adres hebt dan heb je ook een Google account. Een enquête maken op Google Forms kost niets en je krijgt er ook nog mooie statistieken bij.


Of het een goed idee is om een enquete met Google forms te maken hangt van je situatie af. Misschien past deze tool bij jouw doel. Maar ik wil ook onder je aandacht brengen dat je met MailChimp enquêtes kunt versturen. Ook dan krijg je een mooie resultatenpagina. En dan kun je ook per gegeven antwoord een opvolg e-mail sturen. En dat kan ook allemaal met de kosteloze versie van MailChimp.


Enquête maken op Google Forms

Je begint met in te loggen in je gmail-adres. Als je dat gedaan hebt dan zie je rechtsboven naast je naam 9 puntjes staan. Klik op die 9 puntjes en kies daarna voor Drive.

Google Drive
  • Je bent dan in Google Drive, kies hier voor Nieuw.
  • Kies helemaal onderaan voor Meer en daarna voor Google Forms.

Inhoud

Vragen maken

Vormgeving van je formulier

Verzenden van je formulier


Google Forms enquête maken was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.