Gravatar maken

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Mijn review-plugin kan Gravatars ophalen, maar als ik dat doe zie ik dat maar weinig mensen een Gravatar hebben. En dat is een grote gemiste kans.

Gravatar betekent Geo Recognized Avatar: een wereldwijd herkende afbeelding. Deze afbeelding zit gekoppeld aan je e-mailadres. Als je een Gravatar maakt verschijnt je foto zodra je je e-mailadres ergens achterlaat.

Hij verschijnt bijvoorbeeld als je een reactie op een blog geeft, of iets schrijft op een forum. Maar ook als je een review schrijft op mijn website.


Gravatar: regie over de afbeelding

Doordat jij je profiel op het platform van Gravatar beheert, heb jij de regie. De foto van jezelf die je daar plaatst kun je namelijk veranderen. En zodra jij de foto die je daar plaatst verandert, wordt deze verandering zichtbaar over het hele web, overal waar jij ooit een e-mailadres achter gelaten hebt.


Voordelen van het maken van een Gravatar

Er zijn een aantal voordelen die je waarschijnlijk niet wilt missen.

Zichtbaarheid verbeteren

Het is allereerst beter voor je zichtbaarheid. Want ook al jij geen Gravatar maakt, verschijnt er vaak toch een afbeelding bij je naam.

Dat is een gegenereerde afbeelding weinig doet voor jouw herkenbaarheid: een monster, een grijs poppetje of een blauwe G van Gravatar. Niets dat geschikt is om je aan de wereld voor te stellen.

Vindbaarheid verbeteren

En het is ook goed voor je vindbaarheid. Op het platform van Gravatar zet je namelijk niet alleen een foto, maar ook je contactgegevens en je website.

En als de eigenaar van de website waar je een reactie achterlaat de plugin Jetpack geïnstalleerd heeft, dan kan hij ervoor zorgen dat je “visitekaartje” verschijnt zodra mensen met hun muis over je foto gaan. Dat helpt echt wel voor je vindbaarheid.

Als je deze business cards even in de praktijk wilt zien, ga dan met je muis over de foto hieronder. Dan zie je haar business card verschijnen, met daarbij een uitnodiging om haar complete profiel te bekijken.

Dankbaar voor de geweldige begeleiding.

5,0 rating

Ik heb een fantastische goede middag gehad met Judith. Als eerste kwam ik voor het opzetten van het RSS nieuwsbrieven systeem, dat was al heel snel geregeld. Daarnaast heeft Judith me ook nog geholpen met allerlei achterstallige chaos op te ruimen in mijn mailing systeem waardoor ik nu gemakkelijk verder kan. Ik ben heel dankbaar voor haar deskundige begeleiding en geduld.
Ik heb nu eindelijk zin om er mee aan de slag te gaan. :-)
Ik kan iedereen Judith de Vries aanraden.

Caroline Schaay

En weet je gelijk ook wat een fantastische kans je mist als je geen Gravatar hebt. Want ook de tekst van het visitekaartje neem je mee waar je ook gaat op het web. En als je de tekst verandert, dan verandert hij overal op het web.

Geloofwaardigheid verbeteren

Als jij een reactie ergens plaatst dan maakt het nogal verschil of het onderwerp waar je op reageert tot je expertisegebied behoort of niet. Ook dat wordt duidelijk als je een Gravatar maakt en daar een duidelijke beschrijving neerzet van wat je doet.


Hoe maak je een Gravatar

Misschien ben je er nu van overtuigd dat je een Gravatar nodig hebt en wil je er eentje gaan maken.

 • Ga naar het platform van Gravatar
 • Maak er een profiel aan
 • En zet er een foto neer
 • Geef aan of je foto geschikt is voor ieder publiek of niet
 • Vul je profiel compleet in

Denk er aan dat de afbeelding uitsluitend verschijnt als je het e-mailadres gebruikt dat je hebt opgegeven bij Gravatar. Als je een ander e-mailadres gebruikt verschijnt je foto niet. Dus als je meerdere e-mailadressen hebt, dan is het aan te raden om ze allemaal in te vullen op het platform van Gravatar.


Gravatars activeren op je website

Als je wilt dat je website Gravatars toont, moet je dat even activeren.

 • Ga in de zijbalk van je WordPress website naar Instellingen.
 • En kies voor Reacties of Discussie.
 • Scrol naar beneden tot je een vakje kunt aanvinken: Avatars tonen.
 • Kies dan welk type avatar getoond mag worden.

Jetpack hoover cards

Als er ook nog een visite kaartje getoond mag worden, installeer dan de plugin Jetpack.

 • Ga bij Jetpack naar: Instellingen – Reacties
 • Scrol naar beneden tot je ziet staan: Schakel pop-up-visitekaartjes in bij Gravatars van reagerende mensen en zet het schuifje om.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Gratis: de 5 geheimen van klanten krijgen

5 geheimen

De 5 geheimen van klanten krijgen. Je leest ze in deze serie.

Marketing voor dienstverleners

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Gravatar maken was last modified: by

Lees direct verder: LinkedIn gebruiken voor introducties

Gravatar maken was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *