Gravity forms

Gravity, MailChimp en iDEAL

Gravity Mailchimp iDEAL, een mooie combinatie. Stel dat je een betaalde e-mailserie wilt verkopen of dat je een klein aantal producten online wilt verkopen. Als een webshop te veel van het goede is, juist dan is Gravity Mailchimp iDEAL een prachtige combinatie. Gewoon iets kleins  voor een paar producten.

Gravity forms
Gravity Forms

Gravity Mailchimp iDEAL

Gravity Mailchimp iDEAL is een combinatie waarmee op heel eenvoudige manier een betaalfunctie aan je website kunt toevoegen. Hiermee kun een product laten afrekenen, je kunt er een betaalde e-mailserie mee laten afrekenen of je kunt toegang geven tot een heel eenvoudige membersshipsite van 1 niveau.

  • Gravity forms
  • de MailChimp add on
  • en Pronamic Ideal voor Gravity of de Sisow plugin van Indigo Webstudio
  • een betalingsprovider
  • eventueel een plugin die er een factuur bij maakt

Gravity forms

Je hebt tegenwoordig al genoeg aan Gravity forms Basic om ook gebruik te kunnen maken van de Mailchimp add on. En die heb je nodig om mensen in je mailinglijst te laten instromen.

Ik zet hier geen prijs neer, want prijzen veranderen wel eens. Je kunt beter zelf even kijken naar de prijzen van dit moment. Hier kun je de actuele prijs vinden van Gravity forms.


Mailchimp add on

Met de Mailchimp add on kun je adressen laten instromen in mailinglijst en in groepen die je tevoren hebt aangemaakt. Als je Gravity forms gebruikt krijg je de Mailchimp add on er kosteloos bij.

Als je een ander platform gebruikt voor je e-mailmarketing dan kun je Gravity forms waarschijnlijk ook gebruiken, want er zijn add ons voor verschillende platforms. Ga dan gewoon even kijken of jouw platform in het lijstje staat.


Verbinding met een betalingsprovider

Om Gravity Forms te kunnen gebruiken voor betalingen heb je een verbinding met een betalingsprovider nodig. Hiervoor heb ik twee oplossingen gevonden.


Pronamic iDEAL

Pronamic iDEAL voor Gravity. De prijs van Pronamic iDEAL voor Gravity kun je hier vinden, scrol even helemaal naar beneden.

Als je Pronamic iDEAL gebruikt kun je zelf je betalingsprovider kiezen. Op deze pagina vind je een overzicht van providers waar je uit kunt kiezen. Scrol even een stukje naar beneden tot je de logo’s ziet staan.


Indigo Webstudio Sisow

De plugin van Indigo Webstudio kun je kosteloos downloaden. Met deze plugin kun je Gravity Forms verbinden met de betalingsprovider Sisow. Deze plugin kun je niet eenvoudig uploaden via de plugin directory, er is iets meer kennis voor nodig.


Facturen

Als je na de betaling ook automatisch een factuur wilt uitreiken heb je daar een extra plugin voor nodig. Bijvoorbeeld Q Invoice, of een andere, er zijn meerdere plugins die dit voor je kunnen doen. Google er even op.

Bijvoorbeeld Sliced Invoices. Dat is een kosteloze plugin. Als je je klanten ook de kans wilt geven je factuur op te slaan als pdf, dan heb je een aanvulling nodig die je kunt kopen voor 30 dollar per jaar.

Nadeel: deze plugin verstuurt de factuur ook als de betaling nog niet voltooid is. En omdat op het web veel winkelwagentjes verlaten worden, mag je verwachten dat je hierdoor veel onbetaalde facturen krijgt. En dat geeft extra administratie.

Met deze aanvulling kun je ook offertes maken en de kleuren aanpassen van de automatische e-mails die het systeem namens jou gaat vesturen.


Mini-webshop

Met deze combinatie kun je heel eenvoudig een mini-webshop maken. Je hebt dan natuurlijk geen zaken als voorraadbeheer e.d., maar die zaken heb je waarschijnlijk ook helemaal niet nodig.

Deze combinatie is natuurlijk geen echte webshop. Maar als jij een boek of een e-book of een betaalde e-mailserie wilt verkopen dan zal deze combinatie uitstekend voldoen.

Realiseer je wel dat je voor ieder product een aparte betaalmogelijkheid creëert. Deze oplossing is daarom niet geschikt al je verwacht dat je klanten in één koop verschillende producten zullen willen kopen. Als je deze methode gebruikt en je klanten willen verschillende producten kopen, dan moeten ze meerdere malen afrekenen.

Het is op deze manier wel mogelijk om meerdere stuks van hetzelfde product ineens te laten afrekenen.


Betaalde e-mails of serie

Als je betaalde e-mails of een betaalde serie e-mails met MailChimp wilt versturen is het essentieel dat de adressen pas op je lijst komen nadat de betaling is voltooid. Dat kan met deze combinatie. Je kunt instellen dat het instromen van de adressen wordt uitgesteld tot het moment waarop de betaling voltooid is.


Echte webshop?

Als je liever een echte webshop wilt dan is deze combinatie niet geschikt. Lees dan hier verder over een Woocommerce webshop.


Membership

Het is op deze manier ook mogelijk om een heel eenvoudige membership site te maken: verschillende content voor mensen die zijn ingelogd en mensen die niet zijn ingelogd.

Om een koper na het betalen automatisch als gebruiker van je site aan te maken en hem of haar automatisch een inloglink toe te sturen heb je een developer license van Gravity forms nodig.

Daarnaast heb je ook een plugin nodig om sommige content af te schermen voor bezoekers die niet zijn ingelogd. Denk hier niet te licht over, want dit is een moeilijk punt. Ik verschillende plugins hiervoor gevonden, maar je hebt een erg degelijke plugin nodig die het altijd blijft doen en die altijd onderhouden zal worden. En dat maakt het moeilijk.

Als je een membership site wilt beginnen zou ik daarom eerder kiezen voor een degelijke betaalde membership plugin. Die heeft andere betaalmogelijkheden, dus dan is dit verhaal niet van toepassing.


Gravity MailChimp iDEAL

Gravity – MailChimp – iDEAL is een mooie combinatie die geschikt is voor je als je:

  • een paar dingen online wilt verkopen
  • iets vooruit wilt laten betalen
  • of een betaalde e-mailserie wil verkopen

Als je deze oplossing helemaal ziet zitten maar geen idee hebt hoe je het aan moet aan moet pakken en in moet regelen, neem dan gewoon contact met me op. Een cursus Mailchimp op maat kan helpen.


Paytium

Als je overweegt om dit systeem op te tuigen, lees dan eerst ook even het artikel over Paytium want met die plugin kan het ook. En Paytium is iets goedkoper.

Gravity, MailChimp en iDEAL was last modified: by
Gravity, MailChimp en iDEAL was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.