Marketing voor therapeuten

Marketing voor therapeuten

Marketing voor therapeuten: aan planten hoef je niet te vertellen dat ze aan marketing moeten doen. Ieder jaar opnieuw “adverteren” ze om insecten aan te trekken.

Sommige planten adverteren uitbundig, andere doen het bescheiden, maar ze weten allemaal hun “klanten” niet “vanzelf” komen en ze peinzen er niet over om hun overleven af te laten hangen van mond-tot-mond.

Get clients now facilitator marketing voor therapeuten

Strategische marketing voor therapeuten

Of planten uitbundige bloemen maken of dat ze het bescheiden doen hangt af van hun strategie. En hun strategie hangt van van de concurrentie en de mate waarin er voldoende insecten in de buurt zijn.

Planten weten hoe het moet en dat het moet. Planten steken bergen energie in het maken van een bloem die geen ander doel heeft dan insecten aan te trekken. Maar therapeuten weten dat zelden en ze doen het nog minder vaak.

Get clients now facilitator marketing voor therapeuten

Effect van marketing voor therapeuten

Vaak vinden therapeuten “reclame” een vies woord. En als de pijn uiteindelijk groot genoeg is doordat de klanten wegblijven, dan plaats je een advertentie die weinig of niets voor je doet. En daarin zie je dan weer een bewijs dat reclame en marketing in jouw beroep geen functie kan hebben.

Want je weet niet dat je door te kiezen voor adverteren gekozen hebt voor de minst effectieve marketingmethode.

Onderwerp: Marketingondersteuning

Ik houd mij graag bezig met de inhoud van mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut: mensen helpen met een gezonde(re) leefstijl. Maar in de wirwar van gezondheidszorg is het voor de klant steeds moeilijker om iemand te vinden die bij je past. Men moet weten wat je aanbod precies is: wat ze bij je kunnen “halen”.

En daar ondersteunt Judith mij al meer dan 6 jaar bij tot volle tevredenheid. Judith heeft aan een half woord genoeg en blijft ook zelf mooie nieuwe ideeën aandragen.

Claudia van Wezel, Praktijk de Groeisprong
Claudia van Wezel
Marketing voor therapeuten was last modified: by

Marketing voor therapeuten

Natuurlijk kan marketing voor therapeuten ook heel anders en veel beter. Marketing is zorgen dat mensen weten wat je doet. 

Marketing is vertellen wat je doet. Keer op keer.

Net zoals het nu gaat. Maar je krijgt méér klanten als je laat zien dat je er bent en je bekendheid niet af laat hangen van mond-tot-mond (hoewel er niets mis is met mond-tot-mond).

Als je een goed systeem hebt voor je marketing bouw je een routine op waardoor het allemaal veel gemakkelijker gaat. Ik kan je een beproefd systeem bieden waar talloze therapeuten mee werken.

Marketing voor therapeuten

Ik werk al jaren voor therapeuten en weet daardoor tegen welke problemen therapeuten aanlopen. En ik kan je helpen bij de marketing. Ga voor een training naar Groei naar Succes.

Contact

groei naar succes marketing voor therapeuten
Groei naar succes

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

Marketing voor therapeuten was last modified: by

Marketing voor therapeuten: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor de afbeelding van de boom.

Marketing voor therapeuten was last modified: by