groepen in mailerlite

Groepen in MailerLite

Groepen in MailerLite zijn erg gemakkelijk te hanteren waardoor alles bijna vanzelf gaat. Maar toch zijn er een paar dingen die je wel moet begrijpen.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Groepen in MailerLite

Groepen in MailerLite en wat je hierover moet begrijpen om het systeem gemakkelijker te kunnen begrijpen.

Groepen in MailerLite

Het lijkt alsof je in MailerLite een onbeperkt aantal lijsten kunt aanmaken. Maar die lijsten zijn eigenlijk groepen.

In MailerLite staan alle adressen automatisch op één lijst. Die lijst zie je als je klikt op Subscribers in het bovenste menu. Je ziet dan een aantal tabbladen en het tabblad helemaal links is groen. Als het tabblad groen is betekent dat dit het tabblad is waar je nu bent. Dat tabblad heet: All Subscribers.

Dat is dus je ene lijst. Al die andere lijsten die je ziet zijn groepen. En die vind je als je groups aanklikt.

Profiel van je abonnee

Omdat je niet meer hebt dan één lijst, hebben al je abonnees ook maar 1 profiel. Want ze staan niet vaker dan 1 keer in je account. Het profiel van je abonnee kun je zien als je klikt op een e-mailadres.

En in dat profiel zie je dan een aantal groene labels: dat zijn de groepen van je abonnee. Je abonnee telt ook maar 1x mee voor het bepalen van je tarief. Ongeacht in hoeveel groepen je abonnee zit.

groepen in MailerLite
Groepen in het profiel van je abonnee

Nadeel van één lijst

Alle adressen op 1 lijst heeft natuurlijk ook een nadeel. Dat nadeel ziet er zo uit: doordat alle adressen op 1 lijst staan, heb je ook maar 1 uitschrijf formulier.

Als je MailerLite nergens anders voor gebruikt dan om gewoon je nieuwsbrieven te versturen, dan heb je er geen last van dat je maar één uitschrijfformulier hebt.

Maar als je een betaalde cursus wilt versturen, dan is het een beetje jammer dat je mensen niet naar een apart uitschrijfformulier kunt sturen waarop je een duidelijke waarschuwing kunt zetten dat iemand bezig is zich uit te schrijven van e-mails waar hij of zij voor betaald heeft.

Maar als je helemaal niet van plan bent om een betaalde cursus te gaan versturen dan heb je hier geen last van. Dan is één uitschrijfformulier gewoon genoeg. Zeker als je bedenkt dat je dat uitschrijfformulier zelf kunt inrichten.

mailerlite hulp

Groepen in MailerLite

Dus om de structuur van MailerLite te begrijpen moet je weten dat alle adressen automatisch altijd op 1 lijst staan en dat je die adressen kunt organiseren in zoveel groepen als je maar wilt.

Instromen in groepen in MailerLite als trigger

Het instromen in een groep kan ook een trigger voor een Automation workflow zijn. Mensen komen niet vanzelf in een groep, dat regel je op één van de volgende manieren:

  • door de groep aan te vinken bij het maken van je landingspagina, embedded form of popup
  • door één of meerdere abonnees handmatig toe te voegen aan de groep
  • of door adressen aan het einde van een workflow te verhuizen of te kopieren naar een groep
  • maar ook door een link trigger te maken waardoor je adressen door een klik op een link in je nieuwsbrief naar een groep stuurt.

Exclude

Terwijl je die trigger in stelt, kun je gelijktijdig ook andere groepen uitsluiten.

Het instromen in een groep als trigger voor Automation gebruiken is daarom een handige zet, want je kunt er alle kanten mee op.

uitsluitend

Nog meer handige tips voor MailerLite kun je vinden in de handleiding.

Ik ben een Nederlandse MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Gepubliceerd op: 11-10-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 29-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht