Gutenberg Facebook blok

Gutenberg Facebook blok

Gutenberg Facebook blok: een blok waarmee je een Facebook post kunt insluiten op je website. Hier kun je lezen hoe je dit Facebook blok gebruikt.

Gutenberg Facebook blok
Gutenberg Facebook blok

Gutenberg Facebook blok

Een Gutenberg Facebook blok maken

 1. Klik op het plusje dat je linksboven ziet staan in de blogpost die je aan het maken bent.

  Zoek een blok en typ in het zoekveld in: Facebook.

  gutenberg facebook blok

 2. Ga naar Facebook en zoek de post die je op je website wilt zetten

  Boven iedere post op Facebook staat wie ‘m gepubliceerd heeft en hoe lang dat geleden is. Klik die tijd aan.

  Gutenberg Facebook publicatietijd

 3. Kopieer de URL

  Als je hebt aangeklikt hoe lang het geleden is dat de Facebook post gepubliceerd werd, dan kom je op een andere pagina. Boven die nieuwe pagina staat een lange en ingewikkelde URL. Deze URL moet je kopiëren.

 4. Terug naar je Gutenberg Facebook blok

  Plak die lange ingewikkelde URL nu in je Gutenberg Facebook blok. Gutenberg Facebook theater

 5. Geen voorbeeld beschikbaar

  Dan zie je dat er geen voorbeeld beschikbaar is. Dat is niet erg, want als je daarna op Concept opslaan klikt (rechts boven) en naar het voorbeeld van je pagina kijkt (knop, ook rechts boven) dan zie je dat het prima gelukt is. Gutenberg voorbeeld niet beschikbaar

Gutenberg Facebook blok

En dan staat er een Facbook post in je pagina.


Snelheid van je website

Ik ben nooit zo dol op dit type integraties omdat zoiets meestal ten koste gaat van de snelheid van je website. En de snelheid van je website is een ranking factor. Dus als deze integratie ten koste gaat van de snelheid van je website, dan heb je wel allerlei leuke Facebook posts in je website opgenomen, maar dan kun je je ranking vergeten.

Daarom heb ik de snelheid van deze blogpost even gemeten. Want als dit te veel snelheid kost, dan zou ik zomaar ongewild afhankelijk kunnen worden van Facebook. Nou, daar pas ik voor.


Snelheid gemeten

Ik heb de snelheid daarom gemeten en ik moet zeggen: het valt mee. Hij is wel trager dan zonder geïntegreerde Facebook post, maar hij is evengoed nog ruim onder de 2 seconden en dat is snel genoeg.


Gutenberg blokken

Gutenberg heeft ook een blok waarmee je een tweet kunt embedden op je site. Ook leuk. En Gutenberg heeft nog veel meer leuks. Hier kun je meer vinden over de mogelijkheden van Gutenberg.

De dingen die je op je website doet ondersteunen de vindbaarheid van je website. Of juist niet. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door hier een checklist SEO op te halen.

Gutenberg Facebook blok: met dank aan TraGra voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gutenberg Facebook blok was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen: via SEO organische zoekresultaten en met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Door Yoast en Hubspot gecertificeerd.