Mailchimp amateur

Hoe herken je een MailChimp amateur

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Hoe herken je een Mailchimp amateur? Zo iemand is gemakkelijk te herkennen. Je herkent zo iemand direct aan de bedrijfscorrespondentie die via Mailchimp verstuurd wordt.

De bedrijfscorrespondentie van mensen die Mailchimp niet goed kennen is slecht opgemaakt, of niet opgemaakt. En halfslachtig of niet vertaald.

MailChimp amateur

De Mailchimp amateur denkt vaak dat dit niet erg is, omdat hij of zij denkt dat deze correspondentie niet gebruikt wordt.

De bedrijfscorrespondentie die Mailchimp verstuurt, wordt echter altijd gebruikt!

Ook als je nieuwe adressen via een inschrijfformulier op je website verzamelt.

Professioneel tarief voor een Mailchimp amateur

Als jij een professioneel tarief betaalt om je nieuwsbrief te laten maken, wil jij dan dat MailChimp formulieren verstuurt die netjes zijn opgemaakt, of wil je liever dat je account bedrijfscorrespondentie verstuurt zoals Mailchimp het neerzet?

Iemand inhuren

Als je iemand wilt inhuren om Mailchimp voor je op te starten en/of je nieuwsbrieven voor je te maken, let er dan op of die persoon wel weet hoe Mailchimp werkt.

Controleer of je met een Mailchimp amateur te maken hebt. Dit kun je doen door je aan te melden voor de nieuwsbrief van die persoon en je daarna weer af te melden.

Je krijgt dan een hele serie formulieren te zien.

  • Als die formulieren halfslachtig vertaald zijn, dan heb je beslist met een amateur te maken.

Het is niet zo dat de amateur niet in staat zou zijn om een Engels tekstje netjes te vertalen: de Mailchimp amateur kan op Mailchimp niet vinden waar je dat zou moeten doen.

Mailchimp amateur: koptekst van de nieuwsbrief

Je kunt een Mailchimp amateur ook herkennen aan de koptekst die in de nieuwsbrief staat.

Koptekst: in een nieuwsbrief staat bovenaan een klein aanklikbaar zinnetje waarin wordt doorverwezen naar de archiefpagina van de nieuwsbrief: “View this email in your browser”.

Een Mailchimp amateur kan dit zinnetje niet met behoud van aanklikbaarheid vertalen, daarom vertaalt hij of zij het niet.

Het is heus geen ramp als er zoiets in je nieuwsbrief staat. En zeker als je een nieuwsbrief maakt voor je eigen bedrijf zal de wereld echt niet vergaan als je nieuwsbrief niet perfect is. Maar als je geld wilt besteden om nette correspondentie rond te sturen dan mag je meer verwachten.

Technisch werk

Mailchimp amateurs kom je niet alleen tegen bij uitvoerend werk. Ik kwam laatst ook Mailchimp amateurs tegen bij het technische werk. Mensen die een prachtig geavanceerd systeem hadden gebouwd dat helemaal gebaseerd was op de gedachte dat je met Mailchimp ook transactionele e-mails kunt versturen.

Maar ja, dat kan niet. Voor transactionele e-mails kun je Mailchimp niet gebruiken, daarvoor heb je Mandrill nodig. Zoiets kan alleen gebeuren als je je huiswerk niet gedaan hebt.

Mailchimp expert

Als je nieuwsbrieven wilt laten maken kun je ook een Mailchimp expert kiezen.

En ik kan je ook een cursus Mailchimp op maat aanbieden en dan ben je heel snel op weg om een professional te worden. Je kunt ook een privé training volgen. Juist als je nieuwsbrieven voor derden wilt gaan maken.

Ook als je een mooi systeem wilt gaan bouwen, kom dan eerst eens een ochtend bij me koffiedrinken en praten. Laat je eens voorlichten over Mailchimp en denk niet dat je het allemaal wel weet, want dan kom je van een koude kermis thuis. En je klanten ook.

Lees direct verder: Aandachtspunten nieuwsbrieven

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

“The money is in the list”

Met deze rekentool in Excel kun je precies berekenen wat de waarde van je mailinglijst is. Vraag ‘m hier op! (Nee, we kunnen niet meekijken).

de waarde van je mailinglijst
Hoe herken je een MailChimp amateur was last modified: by

Hier kun je meer artikelen over Mailchimp vinden

Hoe herken je een Mailchimp amateur: met dank aan Andrew Martin voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Hoe herken je een MailChimp amateur was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *