Hoe herken je een Mailchimp amateur

Hoe herken je een MailChimp amateur

Hoe herken je een Mailchimp amateur
Hoe herken je een Mailchimp amateur

Hoe herken je een Mailchimp amateur? Een Mailchimp amateur is gemakkelijk te herkennen. Je herkent zo iemand aan de bedrijfscorrespondentie die via Mailchimp verstuurd wordt.

De bedrijfscorrespondentie van een Mailchimp amateur is slecht opgemaakt of niet opgemaakt en halfslachtig of niet vertaald.

MailChimp amateur

De Mailchimp amateur denkt vaak dat dit niet erg is, omdat hij of zij denkt dat deze correspondentie niet gebruikt wordt.

De bedrijfscorrespondentie die via Mailchimp verstuurd wordt, wordt echter altijd gebruikt!

Ook als je nieuwe adressen via een inschrijfformulier op je website verzamelt.


Professioneel tarief

Als jij een professioneel tarief betaalt om je nieuwsbrief te laten maken, wil jij dan dat je MailChimp-account formulieren verstuurt die netjes zijn opgemaakt, of wil je liever dat je account bedrijfscorrespondentie verstuurt zoals Mailchimp ze neerzet?


Iemand inhuren

  • Als je iemand wilt inhuren om Mailchimp voor je op te starten en/of je nieuwsbrieven voor je te maken, let er dan op of die persoon wel weet hoe Mailchimp werkt.

Controleer of je met een Mailchimp amateur te maken hebt. Dit kun je doen door je aan te melden voor de nieuwsbrief van die persoon en je daarna weer af te melden.

Je krijgt dan een hele serie formulieren te zien.

  • Als die formulieren halfslachtig vertaald zijn, dan heb je beslist met een amateur te maken.

Het is niet zo dat de amateur niet in staat zou zijn om een Engels tekstje netjes te vertalen: de Mailchimp amateur kan op Mailchimp niet vinden waar je dat zou moeten doen.

Lees ook:  Profielen wijzigen bij Mailchimp

Mailchimp amateur: nieuwsbrief

Je kunt een Mailchimp amateur ook herkennen aan de koptekst die in de nieuwsbrief staat.

Koptekst: in een nieuwsbrief staat rechts boven een klein aanklikbaar zinnetje waarin wordt doorverwezen naar de archiefpagina van de nieuwsbrief: “View this email in your browser”.

Een Mailchimp amateur kan dit zinnetje niet met behoud van aanklikbaarheid vertalen, daarom vertaalt hij of zij het niet.

Het is heus geen ramp als er zoiets in je nieuwsbrief staat. En zeker als je een nieuwsbrief maakt voor je eigen bedrijf zal de wereld echt niet vergaan als je nieuwsbrief niet perfect is. Maar als je geld wilt besteden om nette correspondentie rond te sturen dan mag je meer verwachten.

Mailchimp expert

Als je nieuwsbrieven wilt laten maken kun je ook een Mailchimp expert kiezen.

En ik kan je ook een cursus Mailchimp op maat aanbieden en dan ben je heel snel op weg om een professional te worden. En als je in de buurt van Heiloo woont kun je ook een privé training volgen.


Hoe herken je een MailChimp amateur was last modified: by

Hoe herken je een Mailchimp amateur: met dank aan Andrew Martin voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Hoe herken je een MailChimp amateur was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.