Hoe hoog sta ik in Google

Hoe hoog sta ik in Google

Hoe hoog sta ik in Google? Op welke positie sta ik? Je bent niet de enige die zich dit afvraagt. Google geeft persoonlijke zoekresultaten. Dit kan een beetje misleidend uitpakken als je wilt weten hoe hoog je eigen website in Google staat. Je zult zien dat hoe vaker je je website opzoekt, hoe hoger je ‘m ziet komen.


Hoe hoog sta ik in Google

Vaak vertellen mensen me dat hun website het best goed doet, want als ze een zoekopdracht geven komt hun website er op de eerste pagina van Google uit.  En daarom denken ze dat hun website hoog in Google staat.

Dat klopt niet, maar als ik doorvraag en vraag welke zoekopdracht gebruikt is, dan klopt het nog veel minder. De zoekopdracht is dan vaak de naam van de eigen website.

Daar kan ik kort over zijn: als je niet heel heel hoog in de zoekresultaten verschijnt wanneer je de naam van je eigen website intikt dan is er iets goed mis! Wat je dan te zien krijgt heeft niets te maken met je werkelijke positie in de zoekresultaten.


Hoe hoog sta ik in Google?

Je moet je heel goed realiseren dat Google persoonlijke zoekresultaten geeft.

Als jij regelmatig zoekopdrachten geeft om je eigen website te vinden en vervolgens ook klikt op je eigen website, dan is Google helemaal tevreden over zichzelf: hij heeft het gewenste antwoord op je zoekopdracht gegeven.

En hoe vaker jij dit doet, hoe hoger Google jouw website in jouw persoonlijke zoekresultaten zal plaatsen, want je vertelt telkens opnieuw aan de zoekmachine dat jouw website het juiste antwoord op je eigen zoekopdracht is. Hij vindt dan dat hij je goed begrepen heeft en je opdracht goed heeft uitgevoerd.

Maar dat betekent niet dat als iemand anders dezelfde zoekopdracht geeft, hij of zij jouw website ook zo hoog in de zoekresultaten ziet staan.

Zoekterm

En op welke zoekterm zoek jij je eigen bedrijf? Zoek je misschien op je bedrijfsnaam? Besef dan dat geen erg interessante zoekterm is. Want mensen die jou nog niet kennen zullen beslist niet zoeken op je bedrijfsnaam, want die weten ze niet.

Ze gaan zoeken naar een oplossing voor hun probleem. Dus hun zoekopdracht ziet er heel anders uit dan je dacht.


Hulpprogramma voor webmasters

Handiger is het om een account aan te maken bij het hulpprogramma voor webmasters dat Google biedt.

Als je dat doet, moet je je website koppelen aan het account.

Daarna kun je o.a. zien:

  • naar aanleiding van welke zoekopdracht je website vertoond is
  • het aantal vertoningen binnen een bepaalde periode
  • het aantal klikken
  • de verhouding tussen het aantal vertoningen en het aantal klikken
  • de gemiddelde positie van je website in de zoekresultaten

Dit is niet alles wat het hulpprogramma voor webmasters te bieden heeft, je kunt er ook zien of je site gehackt is, of je site wel geïndexeerd kan worden en nog veel meer interessante zaken.


Op welke positie sta ik in Google?

Sommige mensen hebben grote moeite hun website hoger in Google te krijgen, hun website is dan gewoon niet vindbaar.

Herken je dit probleem en zou je ondersteuning willen om de vindbaarheid van je website te verbeteren? Dat kan! Je kunt ook een training SEO. Dat is een snelle manier om betere resultaten te krijgen, want we gaan ons dan bezighouden met jouw website en met wat er aan jouw website verbeterd zou kunnen worden.

Echt, het is niet zo moeilijk als het lijkt, maar het is wel nodig dat je de basisbeginselen begrijpt. Een SEO handleiding kun je hier vinden. Ook goed even naar te kijken, want dat kost niets.


seo voor dummies

SEO voor dummies

Schrijf je hier in voor gratis tips.

Je bent hier: Home » SEO » Basis SEO » Hoe hoog sta ik in Google
Hoe hoog sta ik in Google was last modified: by

Hoe hoog sta ik in Google: met dank aan Anne-marie Ridderhof en Clker-Free-Vector-Images voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Hoe hoog sta ik in Google was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *