Hoe praten mensen over je bedrijf?

Hoe praten mensen over je bedrijf? Zou het niet geweldig zijn als je iets zou kunnen doen om te stimuleren dat mensen op een positieve manier over je merk of over je bedrijf gaan praten? En zou het niet geweldig zijn als je precies zou kunnen sturen wat ze over je gaan zeggen? Nou, dat kun je!

Hoe praten mensen over je bedrijf

Mensen gaan over je bedrijf praten als je hier gunstige voorwaarden voor schept. En je schept gunstige voorwaarden als je ervoor zorgt dat de mensen die over je bedrijf praten zich hier goed door voelen.

Je praters voelen zich slim

Ik las laatst een strategie die gebruikt werd door een merk dat zonnebrandproducten maakt. Dit merk organiseerde een gratis cursus. Die cursus werd gegeven door oncologen en aan tattoo artiesten. De oncologen onderwezen aan de tattoo artiesten hoe je de vroege tekenen van huidkanker kunt herkennen.

Meerwaarde

Deze kennis voegt iets toe aan het de beroepskennis van een tattoo artiest, waardoor deze kennis meerwaarde heeft voor deze mensen.

Omdat deze kennis belangrijk is in hun vak, kun je verwachten dat ze dit onderwijs gaan doorgeven aan hun medewerkers.

  • Hoe denk je dat de medewerker van de tattoo artiest praat over deze cursus?
  • En hoe denk je dat een klant die naar de dokter gestuurd is praat?
  • Hoe denk je dat het zonnebrandmerk uit de verf komt?

Kennis weggeven

Heb jij kennis die je kunt weggeven op een manier waardoor je bedrijfsnaam over de tong gaat? Kun je een positieve actie bedenken die zoveel waarde biedt dat mensen over je blijven praten?

Als je iets kunt bedenken waardoor mensen over gaan praten en over je blijven praten, hoef je geen advertenties te plaatsen.

Social media marketing

Bedenk hierbij dat social media marketing niet veel verschilt van mond-tot-mond-reclame: het komt op hetzelfde neer, maar verspreiding via de social media kan veel sneller gaan!

Weet jij wat mensen op dit moment over je zeggen op de social media, of ben jij alleen aan het zenden?

Als je niet weet wat mensen over je zeggen, dan is dit een verzuim dat je snel moet herstellen, want met een goede mond-tot-mond campagne kun je jezelf geweldig in de markt zetten.

Hoe praten mensen over je bedrijf

Ga nu checken wat er over je bedrijf, over jou en over je merk gezegd wordt:

https://www.google.nl/alerts

https://twitter.com/search-home

https://socialmention.com/

En laat dit niet bij één keer: zorg dat je bijhoudt wat er over je gezegd wordt. Check dit regelmatig of laat dit bijhouden, want hoe er over je gepraat wordt bepaalt hoe mensen jou zien. En hoe mensen jou zien bepaalt of ze voor je kiezen.

Gratis tips en series over:

  • Mailchimp of MailerLite
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Marketing

Gewoon kiezen wat je hebben wilt en meenemen.

Gratis producten

Gratis producten

Hoe praten mensen over je bedrijf? was last modified: by
Bronnen
Hoe praten mensen over je bedrijf? was last modified: by