Hoe vaak een nieuwsbrief

Hoe vaak een nieuwsbrief

Als je gaat beginnen met e-mailmarketing, vraag je je af: hoe vaak kun je een nieuwsbrief versturen? Je kunt hier natuurlijk mee gokken en hopen dat je het goed doet, maar eigenlijk weet je dan niets. Ik heb daarom een onderzoek gedaan naar de vraag hoe vaak mensen een nieuwsbrief willen ontvangen.

E-mailstrategie is testen

E-mailstrategie betekent testen. Op mijn aanmeldformulier heb ik de vraag gesteld hoe vaak mensen mijn nieuwsbrief willen ontvangen, met 3 keuzemogelijkheden:

  • wil je mijn nieuwsbrief eens per week
  • of misschien eens per twee weken
  • of zelfs slechts eens per 4 weken

Dat onderzoek heeft gelopen van december 2013 t/m mei 2014.


Hoe vaak: de antwoorden

Toen ik het mijn nieuwe abonnees vroeg bleken ze dit te willen:

  • 55% – eens per week
  • 20% – eens per twee weken
  • 25% eens per maand
goed idee

Als ik nog meer keuzes zou hebben aangeboden zouden de antwoorden waarschijnlijk een beetje anders geweest zijn. Maar je krijgt zo wel een indruk want wat mensen een prettige frequentie vinden.


Hoe vaak een nieuwsbrief

Als ik ervan uitga dat jouw abonnees niet heel veel zullen verschillen van mijn abonnees, dan wil het grootste deel eens per week een nieuwsbrief ontvangen. Dit zegt 55% van mijn lezers. Dat zeggen ze niet alleen, het is ook te zien aan aan wat ze doen.

De groep mensen die heeft aangegeven dat ze eens per week een nieuwsbrief willen ontvangen is een actieve, geëngageerde groep. Als je Mailchimp gebruikt kun je het engagement gemakkelijk zien aan het aantal sterren bij de naam van de abonnee.

De mensen die hebben aangegeven eens per 2 weken een nieuwsbrief te willen ontvangen zijn veel minder actief.

En de groep mensen die eens per 4 weken een nieuwsbrief wil ontvangen doet nog minder.


Eenmaal per week

Als je me dus vraagt: hoe vaak een nieuwsbrief versturen”, dan kan ik niet anders dan adviseren: eenmaal per week.

Testen

Als je het lastig vindt om beslissingen te nemen over zaken als deze, gewoon omdat je geen flauw idee hebt wat redelijk en wijs is, overweeg dan om hulp te vragen bij het uitzetten van de lijnen.

Want de meeste dingen kunnen getest worden.

tip

En als je dingen test, dan weet je die dingen daarna zeker. En de resultaten van een test zijn vaak heel anders dan je gedacht had. Dus het kan goed zijn dat je nu ergens van overtuigd bent terwijl dat helemaal niet klopt.

Als je hulp wilt bij het maken een test, lees dan even verder bij de Mailchimp cursus. Een cursus Mailchimp is niet duur en ik kan ‘m meestal op korte termijn geven.

Meer over een korte cursus Mailchimp

Mailchimp cursus

Hoe vaak een nieuwsbrief was last modified: by

Hoe vaak een nieuwsbrief versturen? Met dank aan Pixabay voor de uitgelichte afbeelding.

Hoe vaak een nieuwsbrief was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.