Audience verwijderen
Hoe verwijder je een Audience in Mailchimp? En is het handig om dit te doen? Of zijn er betere alternatieven? In dit artikel vertel ik in de eerste plaats hoe je het aanpakt als je een audience wilt verwijderen. Maar ik zet daar ook kanttekeningen bij. Want het ruimte wel lekker op als je overtollige audiences verwijdert, maar je gooit dan ook iets belangrijks weg.
Nadelen van het verwijderen van een audience
Het lijkt vrij simpel: een Audience is een mailinglijst en als je die niet meer nodig hebt dan gooi je ‘m gewoon weg. Maar het ligt anders. Een Audience is niet alleen een adressenlijst. In het Audience zit ook de geschiedenis van de abonnees op die lijst:
- aanmeldbron, IP-adres en aanmeldtijd
- open- en clickgeschiedenis
- klachtengeschiedenis
- bounce-geschiedenis
Die gegevens worden bewaard in de lijst en ze zijn gekoppeld aan het profiel van de abonnee. Maar als je het Audience weggooit, dan gooi je ook het profiel van de abonnee weg en daarmee ook de complete geschiedenis. Je kunt dan niets meer achterhalen.
Inschrijfformulieren
Daarnaast kan het ook nog gebeuren dat je ergens een inschrijfformulier hebt staan dat je over het hoofd hebt gezien. Als je een audience weggooit, dan werkt dat inschrijfformulier niet meer. Maar als je het audience een tijdje laat staan, dan zie je dat er nieuwe mensen instromen en dan weet je dus ook dat er nog werk aan de winkel is.
Hoe je een audience verwijdert
Als je dit alles hebt afgewogen en wilt toch een Audience verwijderen dan is dat heel erg gemakkelijk.
Benodigde tijd :
5
Minutes
Tools:
Verder nodig:
Stappen om een Audience te verwijderen:

Boven aan de pagina staat nu een dropdown: Current Audience. Open dat menu, dan zie je al je audiences. Helemaal onderaan staat: View Audiences. Klik dit aan.

Nu zie je al je audiences onder elkaar staan, met selectievakjes er voor. Vink de audiences aan die je kwijt wilt. Op het moment dat je een audience aanvinkt, verschijnt er een prullenbak vlak boven de audiences en dan kun je het audience weggooien.
Daarna is het audience weg en dat kan niet hersteld worden.




