Hoe vindbaar is je afbeelding op Pinterest?

Hoe vindbaar is je afbeelding op Pinterest? Is je afbeelding wel vindbaar? Hoe vindbaar je afbeelding is, is een belangrijke vraag voordat je je tijd en je energie in Pinterest gaat steken. Daar heb ik een ontdekking over gedaan die ik hier graag met je wil delen.

Tempo op Pinterest

Een groot voordeel van Pinterest voor zakelijk gebruik is dat het tempo niet zo vreselijk hoog hoeft te liggen als op de andere social media.

Vergeleken met sommige andere social media hoef je nauwelijks iets te doen!  Dit van belang met het oog op het onderhoud. Als je iets op Facebook plaatst, is het in no time naar de diepten van de tijdlijn gezakt. Als je iets op Twitter plaatst gaat die verdwijning nog veel sneller.

Pinterest is anders. Je bord is gewoon je bord en de afbeeldingen op je bord blijven daar gewoon staan. Als vandaag een afbeelding plaatst, kan die afbeelding volgend jaar gevonden en ge-repind worden.

Dit meen ik serieus: ik zocht op Pinterest naar een specifiek onderwerp en ik vond een account met maar één bord. En op dat ene bord stond 1 afbeelding: het naambordje van het bedrijf. En in het begeleidend schrijven stond het adres van het bedrijf.

Dat ene bordje met die ene pin was maanden geleden geplaatst. Maar toen ik naar dit specifieke onderwerp zocht, kwam het netjes uit de zoekmachine van Pinterest. Zoiets leuks lukt niet op Google+, Facebook of op Twitter.

Tijdsinvestering

Natuurlijk is het zo dat als je meer tijd in een social medium investeert, je ook mag verwachten dat je het meer zal opleveren. En natuurlijk is het zo dat als je echt mooie afbeeldingen plaatst, je kansen groter zijn dat iemand die afbeeldingen zal re-pinnen dan wanneer je een foto van het naambordje van je bedrijf plaatst.

Maar dat neemt niet weg dat ik die pin binnen een paar seconden gevonden heb (volg die link even, dan begrijp je beter wat ik bedoel).

Pinterest

Als ik ondernemers voorstel om – naast andere social media – ook Pinterest te gaan gebruiken, dan hoor ik vaak dat ze niet zitten te wachten op nóg een social medium om te onderhouden. Begrijpelijk, want het onderhoud van social media is veel werk en kost veel tijd. Maar voor Pinterest gaat dit dus niet op.

Je kunt de tijd nemen om je borden op te bouwen en het blijkt niet eens uit te maken of je volgers hebt: je kunt ook zonder volgers gevonden worden via de zoekmachine van Pinterest. En het gebruik van Pinterest groeit.

Zoekmachine van Pinterest

Om gevonden te worden te worden door de zoekmachine van Pinterest moet je natuurlijk wel een beetje meewerken. Als je een bestand een naam geeft die uit een paar letters en een paar cijfers bestaat gaat het moeilijker dan wanneer je de afbeelding een beschrijvende titel geeft.

Hoe vindbaar is je afbeelding op Pinterest?

Voor de vindbaarheid van je afbeelding op Pinterest kun je de volgende vuistregel hanteren:

Behandel de naam van je afbeelding

alsof het om de naam van een blogpost gaat

Dit is waar het om gaat bij de vindbaarheid van je afbeelding: is de naam duidelijk, heb je zoekwoorden in de naam van de afbeelding verwerkt? Als je dat doet zul je het zien: je wordt gevonden.

Hoewel Pinterest ook leert en meer mogelijk maakt. Tegenwoordig kunnen mensen ook inzoomen op een deel van de afbeelding en dan gerelateerde afbeeldingen vinden.

Gratis tips en series over:

  • Mailchimp of MailerLite
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Marketing

Gewoon kiezen wat je hebben wilt en meenemen.

Gratis producten

Gratis producten

Hoe vindbaar is je afbeelding op Pinterest? was last modified: by

Hoe vindbaar is je afbeelding op Pinterest: met dank aan mohamed Hassan voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

Hoe vindbaar is je afbeelding op Pinterest? was last modified: by