Hoe werkt Google Meet

Vergaderen met Meet

Als je met mij een afspraak maakt voor sessie met vergadersoftware, dan krijgen we een Google Meet vergadering. Maar hoe werkt Google Meet precies?

Google Meet is vergadersoftware waar jij als genodigde niets voor hoeft te installeren. Je hebt er geen account voor nodig en je hoeft er ook ook geen “Meet software” voor te installeren of zoiets.


Hoe werkt Google Meet

Je krijgt van mij een vergaderlink. Deze link vind je in de bevestiging die je krijgt als je via mijn agenda een afspraak hebt gemaakt.


Google Chrome, Firefox of Edge

Chrome

Meet is van Google en werkt daarom het beste als je de link opent in browser Google Chrome. Als je Google Chrome niet op het pc hebt staan, dan is het handig om Chrome voor de vergadering te installeren. Hier kun je Chrome downloaden.


Edge

En het gaat ook goed als je Edge gebruikt. Hier kun je Edge downloaden.


Firefox

Je kunt de link ook openen in Firefox en dat is prima als we alleen even hoeven te praten. Maar we ook met elkaar scherm mee moeten kijken, dan is Firefox niet de beste keuze.


Andere browsers

Met andere browsers kun je de vergaderlink niet gebruiken.


Als je gewoonlijk niet met Chrome of Edge werkt

Als Google Chrome of Edge niet de browsers zijn die je normaal gebruikt en je wel een wachtwoordmanager gebruikt, dan heb je op dat moment die wachtwoordmanager niet tot je beschikking.

Leg daarom je wachtwoord voor bijvoorbeeld Mailchimp klaar.


Als je op de vergaderlink klikt kom je op een scherm waar je toegang kunt vragen tot de vergadering. Ik laat je toe en we kunnen beginnen.


Witte balk onderin

Als je net binnenkomt in de vergadering staat je microfoon gewoonlijk uit. Die kun je aanzetten door met je muis over de onderkant van het scherm te gaan. Je zit dan een aantal icoontjes, o.a. eentje met een microfoon. Klik de microfoon aan en ik kan je horen.

Witte balk verschijnt als je er met je muis naartoe gaat

Deze balk zie je pas als je met je muis over de onderkant van je scherm gaat.

Meet is privacy-proof, daarom kan ik jouw microfoon niet aanzetten! Ik kan je dus niet horen als je de vergadering binnenkomt.


Presenteren

Als ik je vraag je scherm met me wilt delen dan heb je deze balk ook nodig. Aan de rechterkant vind je: Nu presenteren. Als je klikt op Nu presenteren kun je kiezen of je een venster wilt delen of dat je je hele scherm wilt delen. Kies dan voor het hele scherm delen.

volledige scherm
Presenteren

Ga eerst met je muis over de onderkant van je scherm, dan zie je rechts: nu presenteren.

Klik nu op het plaatje.

Klik op het plaatje

En klik daarna op de knop: Delen.

scherm delen

Daarna kan ik met je meekijken.

Ik kan niet in je computer kijken of iets veranderen, ik kan alleen het scherm zien waar jij in gaat werken.


Als je een Mac-computer gebruikt

Dempen

Als ik je niet kan horen tijdens een Meet-videovergadering, moet je controleren of je microfoon is ingeschakeld.

 • Ga met je muis naar de onderkant van het scherm.
 • Er verschijnt dan een witte balk, met o.a. een afbeelding van een microfoon er in.
 • Klik de microfoon aan.

Als je een Mac-computer gebruikt en de microfoon is ingeschakeld, maar ik je nog steeds niet kan horen, dan kan dit komen doordat de instellingen van de Mac-computer het niet toestaan.

 1. Hef het dempen van het apparaat op. Ga naar de systeeminstellingen op je apparaat en controleer of de microfoon niet is uitgeschakeld.
 2. Hef het dempen op voor jezelf in Meet. Klik onderaan het scherm op  om de microfoon in te schakelen.
 3. Op computers met macOS Mojave versie 10.14 of hoger moet je de Chrome-browser en Firefox® toegang geven tot de microfoon van je computer in de nieuwe privacyinstellingen. Anders wordt de audio van uw apparaat niet verzonden naar Meet.
  1. Ga naar Systeemvoorkeuren  – Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer Privacy  – Microfoon.
  3. Vink het vakje aan voor de app waarin je Meet gebruikt (Google Chrome of Firefox).
 4. Voer in de Chrome-browser chrome://restart in om Chrome opnieuw te starten en alle Chrome-apps en -extensies te resetten.
 5. De computer opnieuw opstarten


Hieronder staat een knop met het opschrift: Print PDF. Daarmee kun je eventueel een print of PDF maken. Die knop is printvriendelijk omdat je voor je gaat printen alles wat je niet nodig hebt weg kunt klikken.

Print Friendly, PDF & Email

Een ander interessant platform voor dienstverleners is Webcamconsult.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail expert

Erkend door Mailchimp en MailerLite

Hoe werkt Google Meet was last modified: by