Hoe werkt een Meet vergadering

Als je met mij een afspraak maakt voor sessie met vergadersoftware, dan krijgen we een Meet vergadering.

Meet vergaderen

Meet is vergadersoftware waar jij als genodigde niets voor hoeft te installeren. Je hebt er geen account voor nodig en je hoeft er ook ook geen “Meet software” voor te installeren of zoiets.

Meet vergadering: vergaderlink

Je krijgt van mij een vergaderlink. Deze link vind je in de bevestiging die je krijgt als je via mijn agenda een afspraak hebt gemaakt.


Google Chrome

Meet is van Google en werkt daarom het beste als je de link opent in browser Google Chrome. Als je Google Chrome niet op het pc hebt staan, dan is het handig om Chrome voor de vergadering te installeren. Hier staat hoe je dit kunt doen.

Als je dat doet kom je op een scherm waar je toegang kunt vragen tot de vergadering. Ik laat je toe en we kunnen beginnen.


Wachtwoord

Als we bijvoorbeeld iets met Mailchimp gaan doen, dan moet je inloggen in je eigen Mailchimp account. Maar als Google Chrome niet de browser is die je normaal gebruikt en je wel een wachtwoordenmanager gebruikt, dan heb je op dat moment die wachtwoordenmanager niet.

Ga dit voor de vergadering na en leg eventuele je wachtwoord even klaar.


Witte balk onderin

Als je net binnenkomt in de vergadering staat je microfoon gewoonlijk uit. Die kun je aanzetten door met je muis over de onderkant van het scherm te gaan. Je zit dan een aantal icoontjes, o.a. eentje met een microfoon. Klik de microfoon aan en ik kan je horen.

meet vergadering
Witte balk onderaan het vergaderscherm

Deze balk zie je pas als je met je muis over de onderkant van je scherm gaat.


Presenteren

Als je je scherm met me wilt delen dan heb je deze balk ook nodig. Aan de rechterkant vind je: Nu presenteren. Als je klikt op Nu presenteren kun je kiezen of je een venster wilt delen of dat je je hele scherm wilt delen. Kies dan voor het hele scherm delen.

Dat is het.

Hoe werkt een Meet vergadering was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.