Vergaderen met Meet

Hoe werkt een Meet vergadering

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Als je met mij een afspraak maakt voor sessie met vergadersoftware, dan krijgen we een Meet vergadering.

Meet is vergadersoftware waar jij als genodigde niets voor hoeft te installeren. Je hebt er geen account voor nodig en je hoeft er ook ook geen “Meet software” voor te installeren of zoiets.


Meet vergadering: vergaderlink

Je krijgt van mij een vergaderlink. Deze link vind je in de bevestiging die je krijgt als je via mijn agenda een afspraak hebt gemaakt.


Google Chrome of Firefox

Meet is van Google en werkt daarom het beste als je de link opent in browser Google Chrome. Als je Google Chrome niet op het pc hebt staan, dan is het handig om Chrome voor de vergadering te installeren. Hier staat hoe je dit kunt doen.

En gaat ook goed als je Firefox gebruikt.

Als je de link in een andere browser opent lukt het niet altijd om onze schermen te delen. Schenk hier dus aandacht aan.


Als je gewoonlijk niet met Chrome of Firefox werkt

Als Google Chrome of Firefox niet de browsers zijn die je normaal gebruikt en je wel een wachtwoordenmanager gebruikt, dan heb je op dat moment die wachtwoordenmanager niet tot je beschikking.

Leg daarom je wachtwoord voor bijvoorbeeld Mailchimp klaar.


Als je op de link klikt

Als je op de vergaderlink klikt kom je op een scherm waar je toegang kunt vragen tot de vergadering. Ik laat je toe en we kunnen beginnen.


Witte balk onderin

Als je net binnenkomt in de vergadering staat je microfoon gewoonlijk uit. Die kun je aanzetten door met je muis over de onderkant van het scherm te gaan. Je zit dan een aantal icoontjes, o.a. eentje met een microfoon. Klik de microfoon aan en ik kan je horen.

meet vergadering
Witte balk onderaan het vergaderscherm

Deze balk zie je pas als je met je muis over de onderkant van je scherm gaat.


Presenteren

Als je je scherm met me wilt delen dan heb je deze balk ook nodig. Aan de rechterkant vind je: Nu presenteren. Als je klikt op Nu presenteren kun je kiezen of je een venster wilt delen of dat je je hele scherm wilt delen. Kies dan voor het hele scherm delen.

volledige scherm
Dit zie je rechts onder op je scherm

Klik nu op het plaatje.

Klik op het plaatje

En klik daarna op de knop: Delen.

scherm delen

Daarna kan ik met je meekijken.

Ik kan niet in je computer kijken of iets veranderen, ik kan alleen het scherm zien waar jij in gaat werken.

Hieronder staat een knop met het opschrift: Print PDF. Daarmee kun je eventueel een print of PDF maken. Die knop is printvriendelijk omdat je voor je gaat printen alles wat je niet nodig hebt weg kunt klikken.

Print Friendly, PDF & Email

Hoe werkt een Meet vergadering was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *