Mailchimp handleiding

Hoe werkt Mailchimp

Wat is Mailchimp en hoe werkt het

Mailchimp expert

Hoe werkt Mailchimp: SaaS

MailChimp is een jong bedrijf en nog volop in ontwikkeling. Dat heeft als gevolg er op het platform van MailChimp regelmatig veranderingen en verbeteringen zijn.

MailChimp is een SaaS product, ofwel Software as a Service. Je hoeft niets te installeren, de software staat op de website van MailChimp en je verstuurt je nieuwsbrief vanaf het platform van MailChimp.


De 4 versies van Mailchimp


Gratis versie

Mailchimp gratis
Mailchimp Free

De gratis versie bied je genoeg mogelijkheden om een mailinglijst te beheren en mooie nieuwsbrieven te vesturen. Je kunt de gratis versie gebruiken tot je meer dan 2000 contacten hebt of tot je functies wilt gaan gebruiken die bij een betaalde versie horen.

MailChimp Automation is ook beschikbaar bij de gratis versie, maar je kunt in de gratis versie niet meer dan 1 e-mail versturen met Automation. Als je series wilt versturen heb je een hogere versie van Mailchimp nodig.


Essential

Mailchimp betaald
Lees meer over Mailchimp betaald

Maar de Essential versie geeft een paar extra’s zoals AB testen, tot 3 gebruikers en custom branding.

Erg handig, maar het kan ook zonder deze luxe gedaan en dat gaat ook prima.

In een apart artikel kun je alles lezen over wat Mailchimp kost .


Standard

De Standard versie biedt nog meer extra’s, bijvoorbeeld custom Automations, retargetting advertenties en de mogelijkheid om een zelf gecodeerd template toe te voegen. Wat je bij deze versie precies krijgt kun je lezen in het artikel: Wat kost Mailchimp in 2019.


MailChimp Premium

Mailchimp Pro
Lees meer over Mailchimp Premium

MailChimp Premium is nog luxere versie van Mailchimp. De Premium-versie biedt een enorme uitbreiding waardoor je veel gerichter kunt mailen.

Je krijgt meer mogelijkheden om gegevens over je abonnees te bewaren en je krijgt uitgebreidere statistieken. Maar om hier voordeel van te hebben moet je een echt grote mailinglijst hebben en zolang je die niet hebt, heb je MailChimp Premium niet nodig.

Ik hoor soms dat mensen denken dat je Mailchimp Premium nodig hebt om statistieken te krijgen. Maar dat is niet waar. Met Mailchimp Premium kun je heel verfijnd segmenteren en je krijgt heel uitgebreide statistieken. Maar met de gratis versie en met Essential en Standard krijg je ook erg goede statistieken.

Volgende pagina

Gratis checklist voor nieuwsbrieven

Hoe werkt Mailchimp was last modified: by

Terug naar de inhoudsopgave


Hoe werkt Mailchimp was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.