Hoe zie je een aanmelding

Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp?

Als je wilt weten of iemand zich heeft ingeschreven dan moet je even zoeken naar die persoon. Het is handig als je dan het e-mailadres weet waarmee die persoon zich heeft ingeschreven. Maar ook als je dat niet weet, dan weet je waarschijnlijk wel de voornaam.

Aanmelding in Mailchimp zoeken

Je kunt die persoon met allerlei verschillende gegeven zoeken en je weet vast wel iets over die persoon want anders zou niet gaan zoeken.

  • Klik op Audience (bovenste menu)
  • Selecteer je lijst in het dropdown (links)
  • En klik dan op de button: View Contacts (rechts)

Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp

Je ziet dan al je adressen staan en daar in gaan zoeken is onbegonnen werk. Maar boven je adressen staat een menu en bij dat menu staat ook een vergrootglas.

iemand zoeken

Als je dat vergrootglas aanklikt dan krijg je de mogelijkheid iets in te vullen. De makkelijkste manier is als je daar het e-mailadres invult. Want elk e-mailadres staat maar 1 keer op een lijst. Als je het e-mailadres gebruikt om in een specifieke lijst te zoeken krijg je daarom nooit meer dan 1 profiel.

Je kunt dan direct bij het profiel zien wanneer iemand zich heeft ingeschreven. Soms zie je daar een heel oude datum staan: 1 januari 1970. In dat geval heeft iemand zich wel ingeschreven maar de inschrijving niet voltooid.

Dat kun je ook zien als je klikt op View profile. Als iemand de inschrijving niet voltooid heeft staat er bij het profiel een blauw balkje: Pending Confirmation.

Als je het adres niet kunt vinden

Als je het adres niet kunt vinden, dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • iemand heeft een ander adres gebruikt dan het adres dat bij jou bekend is
  • of die persoon heeft zich niet ingeschreven

In dat geval kun je opnieuw gaan zoeken op de voornaam. Nu krijg je waarschijnlijk meerdere profielen te zien en je moet dan zelf het juiste profiel kiezen.

Meerdere profielen als je zoekt met het e-mailadres

Als je altijd meerdere profielen te zien krijgt, dan heb je een ander vergrootglas gebruikt én dan heb je meerdere lijsten in je account.

Er staat nog een vergrootglas in Mailchimp. Dat vind je helemaal rechts boven bij je gebruikersnaam. Als je dat vergrootglas gebruikt dan zoek je niet in een specifieke lijst, maar dan doorzoek je alles.

Meerdere audiences

Als je meerdere lijsten gebruikt kan dezelfde persoon met hetzelfde e-mailadres meerdere malen naar boven komen. Het is overigens niet handig om meerdere lijsten te gebruiken en adressen dubbel in je account te hebben. Als je één lijst gebruikt krijg je geen dubbele adressen in je account.

Het is daarom niet erg dat je sinds mei 2019 bij de gratis versie van Mailchimp niet meer dan één lijst kunt hebben. Want dit bespaart je heel veel moeilijkheden. Je kunt evengoed gericht mailen door groepen en tags te gebruiken.

Mailchimp uitgebreid systeem

Mailchimp is een uitgebreid systeem. Dat is best leuk want hierdoor kun je er heel veel mee. Maar dat betekent ook dat het lastig kan zijn te vinden wat je zoekt. In de handleiding Mailchimp kun je een wegwijzer vinden.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Als Nederlandse Mailchimp expert kan ik je helpen in het Nederlands.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Met dank aan OpenClipart-Vectors voor de afbeelding

Gepubliceerd op: 16-10-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 14-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht