Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp

Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp? Gebruik het vergrootglas en typ het e-mailadres in. 

Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp?

Als je wilt weten of iemand zich heeft ingeschreven dan moet je even zoeken naar die persoon. Het is handig als je dan het e-mailadres weet waarmee die persoon zich heeft ingeschreven. Maar ook als je dat niet weet, dan weet je waarschijnlijk wel de voornaam.

Iemand zoeken die zich heeft aangemeld

Je kunt die persoon met allerlei verschillende gegeven zoeken en je weet vast wel iets over die persoon want anders zou niet gaan zoeken.

  • Klik op de naam van je lijst

Je ziet dan al je adressen staan en daar in gaan zoeken is onbegonnen werk. Maar boven je adressen staat een menu en bij dat menu staat ook een vergrootglas.

iemand zoeken

Als je dat vergrootglas aanklikt dan krijg je de mogelijkheid iets in te vullen. De makkelijkste manier is als je daar het e-mailadres invult. Want elk e-mailadres staat maar 1 keer op een lijst. Als je het e-mailadres gebruikt om in een specifieke lijst te zoeken krijg je daarom nooit meer dan 1 profiel.

Je kunt dan direct bij het profiel zien wanneer iemand zich heeft ingeschreven. Soms zie je daar een heel oude datum staan: 1 januari 1970. In dat geval heeft iemand zich wel ingeschreven maar de inschrijving niet voltooid.

Dat kun je ook zien als je klikt op View profile. Als iemand de inschrijving niet voltooid heeft staat er bij het profiel een blauw balkje: Pending Confirmation.

Als je het adres niet kunt vinden

Als je het adres niet kunt vinden, dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • iemand heeft een ander adres gebruikt dan het adres dat bij jou bekend is
  • of die persoon heeft zich niet ingeschreven

In dat geval kun je opnieuw gaan zoeken op de voornaam. Nu krijg je waarschijnlijk meerdere profielen te zien en je moet dan zelf het juiste profiel kiezen.

Ook meerdere profielen als je zoekt met het e-mailadres

Als je altijd meerdere profielen te zien krijgt, dan heb je een ander vergrootglas gebruikt én dan heb je meerdere lijsten in je account.

Er staat nog een vergrootglas in Mailchimp. Dat vind je helemaal rechts boven bij je gebruikersnaam. Als je dat vergrootglas gebruikt dan zoek je niet in een specifieke lijst, maar dan doorzoek je alles.

Als je meerdere lijsten gebruikt kan dezelfde persoon met hetzelfde e-mailadres meerdere malen naar boven komen. Het is overigens niet handig om meerdere lijsten te gebruiken en adressen dubbel in je account te hebben. Zodra je de betaalde versie van Mailchimp gaat gebruiken is dit duur. Want Mailchimp berekent je tarief op basis van het totale aantal adressen in je account. Adressen die dubbel in je account staan maken je e-mailmarketing onnodig duur.

Mailchimp uitgebreid systeem

Mailchimp is een uitgebreid systeem. Dat is best leuk want hierdoor kun je er heel veel mee. Maar dat betekent ook dat het lastig kan zijn te vinden wat je zoekt. In de handleiding Mailchimp kun je een wegwijzer vinden. En als je dan nog steeds niet kunt vinden wat je zoekt of als je niet weet of dat wat je zoekt er wel is of wel kan, overweeg dan een korte cursus Mailchimp op maat. Dat kan je veel tijd besparen.

Midwinterschool Mailchimp 2018

Mid winter school Mailchimp

Van 17 december t/m 21 december kun je een privé les Mailchimp van 2 uur inkopen tegen een gereduceerd tarief. En je steunt er ook nog een goed doel mee.

Nog slechts 3 dagdelen beschikbaar

naar midwinter school

Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp was last modified: by

Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp: met dank aan mohamed Hassan en OpenClipart-Vectors voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

Hoe zie je een aanmelding in Mailchimp was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *