Iemand toegang geven tot Google Analytics

Iemand toegang geven tot google analytics
Je bent hier: Home » Blog » SEO voor dienstverleners » Iemand toegang geven tot Google Analytics


Iemand toegang geven tot Google Analytics: als het goed is, is Google Analytics gekoppeld aan je eigen Google account. Maar als je wilt dat iemand meekijkt, dan heeft die persoon ook toegang nodig tot je Google Analytics account. Dat regel je niet door je inloggegevens te delen. Je regelt dit door iemand toe te voegen aan je account.


Iemand toegang geven tot Google Analytics

Begin met in te loggen bij Google Analytics. Je komt dan in het dashboard.

Klik daar helemaal linksonder Beheerder aan. Als het menu in de zijbalk is ingeklapt zie je daar alleen een tandwiel staan.

Als je dit gedaan hebt kom je op een nieuwe pagina. Op deze pagina ga je naar de middelste kolom (onder Property maken) en daar kies je voor Gebruikersbeheer.


Gebruikersbeheer vind je bijna bovenaan.

Op de afbeelding die je hieronder ziet staan wijs ik het aan met een rode pijl.

Open Analytics nu zodat je gelijk mee kunt kijken en de afbeelding kunt vergelijken met wat je in Analytics ziet.

Dan is het makkelijker te vinden.

dashboard google analytics
Beheerder
gebruikersbeheer in analytics
Gebruikersbeheer

Nu klik je rechtsboven op een grote blauwe plus en daarna kies je voor Nieuwe gebruikers toevoegen. 

Toegang tot Google Analytics: rechten

Vul dan bovenaan het e-mailadres in van de nieuwe gebruiker en vink aan welke rechten de nieuwe gebruiker moet hebben. Dit moet niet zomaar een e-mailadres zijn dat je toevallig kent. Het moet het adres zijn van het Google account van de nieuwe gebruiker.

Gebruikers toevoegen
Gebruikers toevoegen

Rechten van gebruikers in Google Analytics

Over de rechten die je de nieuwe gebruiker geeft moet je even nadenken. Vink niet zomaar iets aan. Denk niet alleen “ik vertrouw die persoon” want dat je die persoon vertrouwt is wel duidelijk. Anders gezegd: als je iemand niet vertrouwt moet je hem of haar geen toegang geven tot Google Analytics.

Maar je moet ook denken wat de consequenties zijn als er iets fout gaat. Je hebt bijvoorbeeld iemand toegang gegeven en het account van die persoon wordt gehackt. Wat dan?

Hoe meer die persoon in je account kan doen, hoe groter de schade is als er iets mis gaat. Geeft degene die je toegang geeft daarom de rechten die hij of zij nodig heeft, maar geef geen hogere rechten dan strikt noodzakelijk is.

Als je dit allemaal gedaan hebt klik je rechtsboven op de blauwe knop Toevoegen.


Iemand verwijderen uit Google Analytics

Om iemand te verwijderen uit Google Analytics volg je dezelfde navigatie:

  • Beheerder
  • Gebruikersbeheer

Maar nu klik je niet op de grote blauwe plus waarmee je iemand kunt toevoegen. In plaats daarvan klik je nu op de 3 verticale puntjes die je rechts ziet staan op de dezelfde regel waar de naam van die persoon staat. Als je die puntjes aanklikt verschijnt de mogelijkheid om die persoon te verwijderen: Toegang verwijderen.

Je krijgt dan nog een popup te zien om te vragen of je het zeker weet. Rond dat ook even af en dan heb je die persoon verwijderd uit je account. Hij of zij heeft dan geen toegang meer tot je data.

SEO zelf doen is een uitstekend idee, want bij SEO draait alles om je content. En in die content zit jouw vakkennis verwerkt. Wat is er dan logischer dan dat je die content gelijk ook optimaliseert als je ‘m publiceert?


Verder lezen

pijltje

Als je meer wilt weten over hoe je op een eenvoudige manier je website optimaliseert, volg dan een cursus SEO marketing bij me.

En zou je het leuk vinden met me te linken op LinkedIn? Voel je dan uitgenodigd.

Betalen in WordPress Content marketing E-mailstrategie Google Analytics Google Panda Leads opvolgen Mailchimp account Mailchimp audiences Mailchimp automation Mailchimp betaald Mailchimp integraties Mailchimp merge tags Mailchimp nieuwsbrieven Mailchimp Specialist Mailchimp statistieken MailerLite Automation MailerLite nieuwsbrieven MailerLite Specialist Marketing voor diensten Niche kiezen Pijplijn vullen SEO verbeteren SEO voor dienstverleners Social media Uitgelicht Verkopen WordPress Zonder categorie


Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Ik help je met marketing: Mailchimp expert, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en SEO gecertificeerd.

Iemand toegang geven tot Google Analytics was last modified: by