Illustratie: ijs abonnement

IJs abonnement

Een ijs abonnement en rijen mensen op de straat. heb je dat wel eens gezien? Ik wel.

Vandaag fietste ik langs één van de ijssalons in mijn woonplaats Heiloo. Dat is een opvallende ijssalon, want wanneer je er ook komt, er staat altijd een rij mensen op de stoep.


IJs abonnement

En dan vraag je je toch af: wat hebben zij dat andere ijssalons niet hebben. Want ik zie nergens anders een rij mensen op de stoep staan.

Ze hebben uitstekend ijs, dat is waar. En ze hebben veel smaken, dat is ook waar. Maar dat hebben veel andere ijssalons ook. Dus wat hebben zij waardoor mensen bereid zijn voor ze in de rij te gaan staan? Dat wil ik weten!


Seizoensabonnement

Vandaag is een klein tipje van de sluier opgelicht, want ik zag een bord dat ze een seizoensabonnement hebben: als je 10 bollen ijs inkoopt krijg je er 13. En die bollen hoef je niet allemaal tegelijk op te eten, je mag er het hele seizoen over doen.

Dat kan helpen om een rij te creëren, want als je zoveel bollen ijs gekocht hebt, dan wil je ze natuurlijk ook krijgen.

Lees ook:  Meer afspraken in je salon

Een abonnement is natuurlijk niet zo bijzonder. Maar een abonnement voor ijsbollen heb ik niet eerder gezien.


Marketing inspiratie

Waarschijnlijk heb jij geen ijssalon en doe je iets heel anders. Maar goed kijken naar wat anderen doen kan erg inspirerend zijn. Je kunt erdoor op ideeën komen.

Kun jij voor je diensten een abonnement verzinnen dat zo verleidelijk is dat mensen ervoor in de rij gaan staan?

Meer marketinginspiratie: Mevrouw Cha

Gratis meenemen

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com

IJs abonnement was last modified: by

Hier kun je hulp bij marketing vinden en meer marketing inspiratie vind je hier.


IJs abonnement: met dank aan 200degrees voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

IJs abonnement was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.