Natuurlijke links en onnatuurlijke links

Natuurlijke links en onnatuurlijke links: wat is het verschil? En wat gebeurt er als Google onnatuurlijke links denkt te zien? En hoe voorkom je dat Google een patroon van onnatuurlijke links ziet? Dat zijn de onderwerpen van dit artikel.

Lees verder

Uitgaande links

Uitgaande links zijn tegenwoordig belangrijker dan je zou denken. Nog niet zo heel erg lang geleden dacht Google dat een website waar veel links naartoe waren een belangrijke website was.

Die veronderstelde belangrijke website plaatste hij dus bovenaan in de zoekresultaten. Het gevolg was dat mensen er alles voor deden om inkomende links te krijgen. Lees verder

Wat is een ankertekst

Een ankertekst is de zichtbare tekst waar je een link aan koppelt.

Een ankertekst is als het ware een knooppunt in het web. Google haalt informatie uit een ankertekst. Een goede ankertekst is minder belangrijk aan het worden, maar het is nog niet helemaal onbelangrijk.

Lees verder

Profielen wijzigen

Profielen wijzigen: als de afbeeldingen in je nieuwsbrief niet getoond worden, dan kan dit komen doordat de profielen van je abonnees niet goed staan ingesteld. Dit hoeft niet zo te zijn, er kunnen ook andere redenen zijn. Maar kijk het toch maar even na.

De instellingen van je profielen bepalen o.a. of de afbeeldingen in je nieuwsbrief getoond worden.

In een vorig artikel heb ik beschreven hoe het kan komen dat afbeeldingen niet getoond worden terwijl alles goed ingesteld staat en er geen reden te vinden is. Lees verder

Wat is nofollow

Wat is nofollow? Dit is een tekstje dat je toevoegt aan een aanklikbare link. Dit tekstje vertelt aan de zoekmachines dat het de bedoeling is dat ze de link niet volgen. Mensen zien hier niets van en zij kunnen de link gewoon volgen.

Robots van de zoekmachines mogen een dergelijke link niet volgen. En er vloeit geen linkwaarde van jouw website naar de website van de ander. Lees verder

Link building

Link building: het opbouwen van een netwerk van links die naar jouw website verwijzen. Links van gerelateerde websites die naar jouw website verwijzen kan enorm helpen voor de vindbaarheid van je website. Maar het moeten dan wel echt gerelateerde links zijn.

Link building: als je vroeger wilde dat je website hoog in de zoekresultaten zou verschijnen, dan was het absoluut nodig dat je zorgde dat je zoveel mogelijk inkomende links zou krijgen. Lees verder