Tagarchief: Afbeeldingen

Afbeeldingen op je website zijn beslist noodzakelijk. Ze maken je blogpost of pagina leuker om naar te kijken. Ze breken de tekst én Google zal je pagina of blogpost eerder en hoger aanbieden. Het is aan te raden om het beeldmateriaal die je op je website wilt plaatsen vooraf te verkleinen want dan kost het laden minder tijd.

Plaatjes in je nieuwsbrief

Een plaatje in je nieuwsbrief maakt je nieuwsbrief ook leuker. Maar je moet er wel rekening mee houden dat mensen de plaatjes in je nieuwsbrief niet direct zien. Ze moeten daar eerst toestemming voor geven. En een nieuwsbrief presteert vaak beter als de e-mail eruitziet als een gewone e-mail. Beeldmateriaal in je nieuwsbrief moet je beslist op formaat maken.

Naast dit alles kan het een erg goed idee zijn om rekening te houden met strepen en lijnen en de kijkrichting van personen die zijn afgebeeld. Doe je voordeel met deze artikelen over afbeeldingen.


WordPress voor Jip en Janneke

WordPress voor Jip en Janneke

WordPress inrichten voor Jip en Janneke: de artikelen in de categorie WordPress heb ik meestal geschreven omdat een klant een uitleg nodig had om zelf iets aan z’n website te kunnen doen. Ik heb deze artikelen op mijn blog gezet want als één persoon niet weet hoe iets moet, dan zijn er altijd meer mensen die behoefte hebben aan een uitleg. De artikelen met elkaar vormen een cursus WordPress voor beginners.

Lees verder WordPress voor Jip en Janneke
Formaten van MailChimp voor afbeeldingen

Formaten van Mailchimp voor afbeeldingen

Formaten van Mailchimp voor afbeeldingen: als je afbeeldingen in je nieuwsbrieven gebruikt, dan is het belangrijk dat je ze de juiste formaten geeft.

Het is geen ramp als je afbeelding een paar px groter of kleiner is, maar als de formaten die jij in je nieuwsbrief gebruikt teveel afwijken van het ideale formaat want dan gaat het niet goed. En dat zie je niet bij de preview van je nieuwsbrief en vaak ook niet bij een test e-mail.

Maar als je je nieuwsbrief verzonden hebt dan zie je dat hij vervormd is aangekomen. En dat is toch jammer van je werk.

Vaak zul je afbeeldingen moeten verkleinen. Dat kun je vooraf doen, bijvoorbeeld met behulp van pixlr.com of Canva.com of je kunt het op MailChimp met Aviary doen.

Mailchimp heeft tijdelijk geen mogelijkheid om afbeeldingen te verkleinen. Je kunt hier lezen hoe je dit kunt doen met fotoaanpassen.nl, dat is een makkelijke tool.

Aviary

Als je het met Aviary doet gebeurt het soms dat er lelijke randen om sommige delen van je afbeeldingen komen. Als dat gebeurt zul je de afbeelding ergens anders moeten verkleinen, maar meestal gaat het goed met Aviary.

Afbeeldingen verkleinen met Aviary

Je kunt je afbeelding op de gewone manier uploaden. Als je afbeelding te groot is geeft MailChimp een waarschuwing en hij geeft er meteen een mogelijkheid om het probleem op te lossen bij: Let’s fix it.

formaten van mailchimp - te groot
Formaten van MailChimp voor afbeeldingen: te groot

Het is aan te raden die aanboden oplossing ook toe te passen: klik op Let’s fix it.

Je krijgt dan te zien hoe groot je afbeelding is en je krijgt er direct de gelegenheid bij om je afbeelding te verkleinen.

formaten van MailChimp - afbeelding verkleinen
Formaten van MailChimp – afbeelding verkleinen

De inhoud van het vakje waarin je hierboven 1024 ziet staan kun je wijzigen, hier kun je een ander formaat invullen. Het is een beetje lastig dat Mailchimp niet zelf direct het juiste  formaat invult, want nu kun je denken dat je het de bedoeling is dat de afbeelding 1024 px wordt.

Het is natuurlijk zo dat 1024 is beter dan 5667 of zoiets. Maar nog beter is het als je het getal aanpast.

Houd een formaat aan van 600px – 800px breed voor afbeeldingen in je nieuwsbrief. En houd voor social cards een breedte aan tussen 450 px  en 1200 px.

Als je dat gedaan hebt klik je op Apply (rechts boven). Klik daarna op Save. Dan wacht je even en daarna staat je afbeelding op het juiste formaat in je nieuwsbrief.


Gratis checklist voor nieuwsbrieven

Credits: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor de uitgelichte afbeelding.