Groepen en segmenten 28 september

Groepen en segmenten in MailChimp: waar dienen ze toe en hoe gebruik je ze? Daar gaan we deze middag op in. Voor dienstverleners die op dit moment meerdere lijsten in hun account hebben staan. Niet voor eigenaren van webshops.

Privé workshop MailChimp in Heiloo

Privé workshop MailChimp over het onderwerp dat jij kiest of als basiscursus. Jij bepaalt de inhoud, wanneer we dit doen bepalen we in overleg. Lees er hier meer over.

Lijsten opschonen en samenvoegen

Lijsten opschonen en samenvoegen kan je geld besparen. Met name als je dit doet vóór je een betaald abonnement moet nemen. Of als je dit doet vóór je in een hoger tarief valt bij MailChimp.

Lijsten opschonen en samenvoegen en je account opschonen kan belangrijk zijn als:

  • je overstapt naar maandabonnement
  • of als je bijna in een hoger tarief gaat vallen bij MailChimp

Lees verder

MC4WP met Boxzilla

Hier vind je wat je moet weten als je de plugin MC4WP wilt gaan gebruiken, eventueel in combinatie met de plugin Boxzilla. Met MC4WP kun je een inschrijfformulier voor MailChimp op je website zetten en met Boxzilla kun je er een pop-up van maken.

Net als veel andere plugins heeft dit formulier 2 versies: een kosteloze versie en een betaalde versie.

Ik vind dit een fijn inschrijfformulier en ik wil je in dit artikel vertellen wat zoal de mogelijkheden en de beperkingen van deze plugin zijn. Lees verder

Afmeldproces: de mogelijkheden

Afmeldproces bij MailChimp: hoe werkt het, welke mogelijkheden zijn er en wat als iemand zich vergist?

Er werd me een vraag gesteld door iemand die bang was dat mensen zich per ongeluk afmelden en die daarom graag zou willen dat MailChimp iets zou vragen als “weet je het zeker?”

Deze vraag vind ik een goede reden om eens in te gaan op het afmeldproces want iets dergelijks kan nauwelijks gebeuren. En er zijn ook minder bekende mogelijkheden voor een gedeeltelijke afmelding. Het is ook wel eens leuk de mogelijkheden voor een gedeeltelijke afmelding te bespreken.  Lees verder

Adressen ontdubbelen

Adressen ontdubbelen voor het uploaden van je mailinglijst is niet nodig, op voorwaarde dat je alle adressen in dezelfde lijst zet. Maar het is sowieso een goed idee om alle adressen in dezelfde lijst te zetten, want dat scheelt in de kosten.

Als je de betaalde versie van MailChimp gebruikt dan is het belangrijk dat je adressen niet tweemaal in je account staan, want als dat wel zo is dan kun je gemakkelijk in een hoger tarief vallen dan nodig is. Lees verder

MailChimp merge tag voornaam

MailChimp merge tag voornaam: op het inschrijfformulier van je nieuwsbrief kun je vragen om de voornaam. Als je dat doet kun je die voornaam ook in je nieuwsbrief gebruiken met behulp van de MailChimp merge tag voornaam.

Dan kun je een persoonlijke nieuwsbrief maken. Door het gebruik van de merge tag voornaam het lijkt net alsof je je nieuwsbrief speciaal voor die ene lezer geschreven hebt. Lees verder

Groepen in je mailinglijst

Als je MailChimp gebruikt zijn groepen in je mailinglijst de aangewezen manier om je abonnees te ordenen. Door je abonnees in te delen in groepen kun je ze mailen alsof ze op een aparte lijst staan.

Als je je abonnees nu op aparte lijsten hebt staan kun je mogelijk geld besparen door je account op te schonen en je abonnees samen te voegen op een enkele lijst met daarin groepen.

Dat kun je doen door lijsten samen te voegen en binnen de overgebleven lijst groepen aan te maken. Op deze manier kun je abonnees die vroeger op een aparte lijst stonden nog steeds apart benaderen. Lees verder