E-mailmarketing: weggever maken

Een weggever maken: een weggever is een geschenk dat je aanbied aan je nieuwe abonnees. Of anders gezegd: een weggever is een aantrekkelijke download of een aantrekkelijke serie die mensen alleen kunnen krijgen in ruil voor hun e-mailadres.

Minicontract

Een weggever is een minicontract. Het is de eerste stap op weg naar een klantrelatie. Het is de eerste keer dan je je prospect verleidt om “ja” tegen je aanbod te zeggen.

Om die “ja” te krijgen moet je een weggever maken echt interessant is voor je doelgroep. Je weggever moet zo aantrekkelijk zijn dat je doelgroep het gevoel heeft niet van je website weg te kunnen zonder eerst ingeschreven te hebben.

De beste weggevers geven de doelgroep het gevoel iets belangrijks te missen als ze niet inschrijven.

Weggever maken

Wil je weten wat de kenmerken zijn van een weggever die echt voor je gaat werken? Dat heb ik beschreven in een 6-delige serie die je hier gratis kunt opvragen. Je krijgt om de dag een e-mail en als de serie klaar is mijn gewone e-mails over de onderwerpen die je hebt aangevinkt.

Opvragen

Ons privacy beleid

We gebruiken MailChimp als onze ditigale marketingtool. Door dit formulier te versturen, erken je dat de door jou verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

 

Meer gratis series kun je hier vinden.

 

Judith de Vries

 

Over Judith de Vries

Marketing voor eenpersoons dienstverlenende bedrijven:

  • erkende Mailchimp expert
  • erkende Mailerlite expert
  • SEO Yoast gecertificeerd
  • Inbound marketing gecertificeerd

Afmeldingen verminderen

Afmeldingen verminderen: als je wilt dat je mailinglijst groeit kun je geneigd zijn te focussen op meer aanmeldingen en allerlei zaken te organiseren die voor meer aanmeldingen gaan zorgen. Maar realiseer je dat je mailinglijst groeit doordat je meer aanmeldingen dan afmeldingen krijgt. Het daarom zaak om het aantal afmeldingen zo laag mogelijk te houden. Hier kun je zelf veel aan doen. Lees verder

Noodzakelijk abonnement

Veel zaken in het leven zijn noodzakelijk, maar een abonnement op een nieuwsbrief is dat gewoonlijk niet. Is een abonnement op jouw nieuwsbrief een noodzakelijk abonnement? Of staat je nieuwsbrief vol met deelbuttons zodat ik ‘m ook op de social media kan lezen? Zet je je nieuwsbrief misschien zelf ook op de social media?
Lees verder