Tagarchief: Mailchimp nieuwsbrief

Mailchimp nieuwsbrief: Mailchimp nieuwsbrieven zijn niet moeilijk te maken, maar je moet wel weten wat je doet. Want anders kom je voor verrassingen te staan. Belangrijk bij het maken van een Mailchimp nieuwsbrief is dat je de afbeeldingen op formaat maakt. Dit zie ik heel vaak fout gaan. Je merkt dit doordat de test van je nieuwsbrief er goed uitziet. Maar de echte nieuwsbrief komt vervormd aan.

  • Formaten van afbeeldingen: als je je afbeeldingen niet op formaat maakt dan komt je nieuwsbrief vervormd aan.
  • Afbeeldingen verkleinen: hoe je afbeeldingen kunt verkleinen
  • Verder is het ook heel erg belangrijk dat je een Plain-text versie met je nieuwsbrief meestuurt. In het artikel kun je lezen waarom.
  • Waar je aan moet denken bij het design van je nieuwsbrief. Wat is werkelijk belangrijk bij het design?
  • Aandachtspunten nieuwsbrieven: sommige nieuwsbrieven doen het beter dan andere en daar zijn redenen voor.

Mailchimp nieuwsbrieven

Dit is slechts een greep uit de zaken die belangrijk zijn. Beperkt je daarom niet tot de suggesties die hierboven staan. Scrol gewoon door de artikelen, dan zie je vanzelf of er iets van je gading tussen staat.


Video in Mailchimp

Video in Mailchimp nieuwsbrief

Video in je nieuwsbrief: regelmatig krijg ik de vraag hoe je een video in Mailchimp kunt plaatsen en mee kunt sturen in een Mailchimp nieuwsbrief.

En de vraagsteller zegt er dan vaak expliciet bij dat het niet de bedoeling is om een afbeelding van een video mee te sturen, maar een échte video. Het is de bedoeling dat het filmpje in de mailbox afgespeeld kan worden.

Lees verder Video in Mailchimp nieuwsbrief
Custom URL social share

Custom URL social share

Custom URL social share: als je social share buttons in je nieuwsbrief plaatst verwijzen deze buttons automatisch naar je nieuwsbrief. Maar als je dit anders wilt, dan kan dat.

Je kunt je social share buttons een andere URL meegeven. Bijvoorbeeld een URL op je website of een URL die naar je inschrijfformulier verwijst. Meer voordeel als je nieuwsbrief gedeeld wordt met een custom URL social share.

Lees verder Custom URL social share
Stappenplan nieuwsbrief starten

Stappenplan nieuwsbrief starten

Stappenplan nieuwsbrief starten: hoe te beginnen met een nieuwsbrief kan kan een brandende vraag zijn voor een startende ondernemer, want waarmee moet je beginnen?

Moet je beginnen met een website? Of zou je moeten beginnen met een nieuwsbrief? Dit kan ingewikkeld lijken, omdat die twee elkaar versterken. Hierdoor kan het gebeuren dat je niet weet waar je moet beginnen.

Lees verder Stappenplan nieuwsbrief starten