Mailchimp inschrijfformulier

Inschrijfformulier van je nieuwsbrief

Alles over het inschrijfformulier van je nieuwsbrief want daar is meer over te vertellen dan je zou denken. Zoals bijvoorbeeld welke vragen je stelt op het inschrijfformulier. Of misschien denk je dat je dit niet hoeft te lezen omdat je een inschrijfformulier op je website hebt staan.

En hoe activeer je de GDPR velden op je formulier? Waar kies je voor: dubbele opt-in of single opt-in. En ken je de nadelen van beide opties.

Inhoud

Wat vraag je op het inschrijfformulier van je nieuwsbrief

Je gebruikt het formulier van Mailchimp altijd

Ook als je een formulier op je website hebt staan

GDPR velden activeren

Het is inschrijfformulier van je nieuwsbrief is de plaats informatie verzamelt. Natuurlijk wil je graag zoveel mogelijk informatie: e-mailadres, voornaam, achternaam, website, leeftijd etc. Maar hoe reageert je nieuwe abonnee als je dit ook echt allemaal vraagt?

Als je websitebezoekers zover gekomen zijn dat ze op het inschrijfformulier van je nieuwsbrief komen, dan hebben ze al een heleboel stappen in jouw richting genomen:

  • vaak hebben ze een zoekwoord gebruikt dat overeenkomt met zaken waar jij over schrijft
  • uit de zoekresultaten hebben ze jouw website uitgekozen om te bezoeken
  • ze vinden je website of je weggever interessant genoeg om zich in te willen schrijven voor je nieuwsbrief
  • of ze zijn via de social media genoeg geïnteresseerd geraakt om naar je website te gaan én ze zijn bereid zich in te schrijven

Volgende pagina: Wat vraag je?

Inschrijfformulier van je nieuwsbrief was last modified: by
Inschrijfformulier van je nieuwsbrief was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.