Virtueel assistent

Over Judith
Judith in 2019

Een virtueel assistent is een business ondersteuner op afstand.

Virtuele assistentie is een fijne oplossing als je te veel werk op je bordje hebt. Of te weinig kennis hebt van online tools, SEO, social media etc. En als je je liever met je vak bezighoudt en de rest wilt uitbesteden.

Ik kan je ook helpen met marketing, want ik ben licentiehouder voor het fantastische programma Get Clients Now!™. Maar dan moet je een programma bij me volgen. Marketing is relaties opbouwen en daar kan ik je bij ondersteunen en het gemakkelijker maken, maar dat kan ik niet van je overnemen.


Virtueel assistent

Als gecertificeerde SEO assistent kan ik je helpen met het verbeteren van de vindbaarheid van je website. Dit kan d.m.v. persoonlijke begeleiding of je kunt het door mij laten doen. Je kunt er hier lezen over mijn individuele SEO training.

En als erkende MailChimp expert kan ik je helpen met e-mailmarketing.

En als je liever met MailerLite werkt kan dat ook, want ook voor MailerLite ben ik een erkende expert.


Kennis inhuren: dit is het grote voordeel van het inhuren van een virtuele assistent. Je voordeel is niet alleen dat je tijd bespaart. Je voordeel is vooral dat je kennis inhuurt. Kennis over vakgebieden waar je geen weet van hebt. Mijn klanten kunnen je daar meer over vertellen en daar kun je over lezen in de artikelen hieronder.

In de secties hieronder kun je ook meer lezen over het “hoe” en het “wat”. Ze staan er voor jouw  informatie, maar wat mij betreft kun je ook gewoon direct contact met me opnemen en dan praten we verder.

Contact

Wat is een virtueel assistent en wat levert het op?

Een virtueel assistent is zelfstandig ondernemer die andere ondernemers op afstand ondersteunt. Vaak gaat het om secretariële ondersteuning of om ondersteuning bij online marketing. Dit levert je veel op: focus, tijd, energie, extra handen en extra vakkennis.


Voordelen van een virtueel assistent

Dat het inhuren van iemand aan wie je werk kunt uitbesteden voordelen heeft zal duidelijk zijn. Maar ook op afstand werken heeft een aantal voordelen:

  • je hoeft je virtueel assistent geen kamer of bureau aan te bieden
  • bij het kiezen van je virtueel assistent hoef je je niet te beperken tot de directe omgeving van je kantoor
  • als je zelf vanuit huis werkt en helemaal geen kantoor hebt, kun je evengoed een virtueel assistent inhuren
  • je kunt je focussen op je echte werk in plaats van allerlei tools “uit te vogelen”
  • je hebt een paar extra rechterhanden tot je beschikking

Wat is een virtueel assistent

Als je zelf een klein bedrijf hebt en je hebt ondersteuning nodig, dan kun je je het gewoonlijk niet permitteren om een heel team in te huren. Maar als je voor ondersteuning op afstand kiest, dan kan dit wel. Je kunt het je dan permitteren om voor iedere klus een andere expert in te huren. En dan kan je succes niet lang op zich laten wachten!

Virtuele assistenten verschillen onderling, ze hebben elk hun eigen achtergrond en hun eigen expertise. Maar ze hebben ook iets gemeenschappelijk: ze vinden het leuk om anderen te ondersteunen en daar gáán ze ook voor!

Als je nog geen VA hebt, zorg dan dat je er zo snel mogelijk eentje krijgt.

Volgende pagina’s

Waar Hubert zijn VA voor gebruikt

Tijd besparen en kennis toevoegen

Waarom Claudia een VA nodig heeft

Wat zijn virtuele experts?

Virtueel assistent was last modified: by