Kalender datum in je nieuwsbrief

Kalender datum in je nieuwsbrief

Bijgewerkt op 2 december 2023

Een kalender datum in je nieuwsbrief: dat is leuk! Bijvoorbeeld als je e-mails voor een event aan het maken bent.

Voor een kalender datum in je nieuwsbrief heb je officieel een blok voor eigen HTML nodig. En dat is niet leuk, want dan staat die datum links en als je er iets anders bij wilt schrijven, dan moet je weten hoe je dat moet doen. Daar hebben we dus niets aan.

Kalenderdatum in een text blok

Ik heb daarom de spelregels van Mailchimp overtreden en de code van die grote datum in een blok text geplakt. Aan de achterkant. Dat is handiger, want een text blok kun je in tweeën delen en dan kun je er dus ook gemakkelijk iets naast schrijven.

Ik heb 31 december in een nieuwsbrief geplakt, want dat vind ik echt een datum voor een event.

Hoe je het doet

Sleep allereerst een tekst blok naar je nieuwsbrief. Verdeel dat blok in 2 delen. Dat kun je doen door het tabblad Settings aan te klikken en dan te kiezen voor 2 kolommen.

Dan ga je weer naar het tabblad Content en dan zie je daar staan Column 1 en Column 2. Klik Column 1 aan. En dan klik je daarna op op het symbooltje voor HTML. Ik heb de afbeelding hieronder een rode cirkel om dit symbooltje gezet.

grote datum html

En dan plak je deze code er in.

<table border=”0″ cellpadding=”0″ cellspacing=”0″ width=”160″ style=”background-color:#FFFFFF; border:1px solid #CCCCCC;”> <tr> <td align=”left” valign=”top” style=”padding:5px;”> <table border=”0″ cellpadding=”0″ cellspacing=”0″ width=”100%”> <tr> <td align=”center” valign=”top” style=”background-color:#2C9AB7; color:#FFFFFF; font-family:Helvetica, Arial, sans-serif; font-size:16px; font-weight:bold; padding-top:10px; padding-bottom:10px; text-align:center;”> December </td> </tr> <tr> <td align=”center” valign=”top” style=”color:#2C9AB7; font-family:Helvetica, Arial, sans-serif; font-size:60px; font-weight:bold; line-height:100%; padding-top:20px; padding-bottom:20px; text-align:center;”> 31 </td> </tr> </table> </td> </tr> </table>

[

En dan heb je een prachtige kalender datum in je nieuwsbrief.

grote datum in je nieuwsbrief

Code blok

Ik gebruik hier dus geen code blok, ik gebruik gewoon een tekst blok. En daarom dacht ik dat dit heel misschien ook zou lukken met Mailchimp Free en Mailchimp Essentials. Dat zou leuk zijn, want bij Mailchimp Free en Essentials heb je geen code blok. En dat zou je ook niet nodig hebben als je er een tekstblok voor zou kunnen gebruiken …

Maar leek wel alsof Mailchimp wist dat ik zoiets zou gaan proberen. Het kan niet in Mailchimp Free en ook niet in Mailchimp Essentials Je kunt bij deze versies niets schrijven aan de HTML kant.

Je hebt dus Mailchimp Standard of Mailchimp Premium nodig, of de legacy versie van voor 15 mei 2019.

Datum veranderen

Vermoedelijk zul je een andere datum willen. Ik heb daarom hieronder een screenshot geplaatst zodat je de maand en de dag kunt vinden in deze code en ‘m zelf kunt veranderen.

grote datum in je nieuwsbrief

Spelen met een kalender datum is natuurlijk wel vreselijk leuk. Maar de nieuwsbrief moet wel responsive blijven. Dat heb ik getest en als je het op deze manier doet, dan blijft hij responsive.

Kijk maar naar deze afbeelding. De kolommen schuiven netjes onder elkaar.

grote datum mobiel

Maar als jij dit na gaat doen, wil je het alsjeblieft door en door testen naar verschillende soorten mailboxen? Want in iedere mailbox ziet je nieuwsbrief er anders uit.

Je doet dit natuurlijk onder eigen verantwoording: niet achteraf bij mij klagen als alles fout gaat, want dat heb je dan zelf gedaan. Dus gewoon alles heel goed testen!

Gewone datum in je nieuwsbrief

Je kunt ook een kleine datum in je nieuwsbrief zetten, gewoon op het formaat van je tekst en dat kun je zo doen dat het altijd de datum van de verzending is. Dat doe je met een merge tag:

*|DATE:d-m-y|*

Dit is veel veiliger. Als je deze merge tag netjes kopieert en via het plakvenster in je nieuwsbrief zet, dan staat hij er gewoon netjes in.

Een kalenderdatum in je nieuwsbrief is natuurlijk geen standaard dingetje. Want je hoeft echt geen HTML te kunnen schrijven om Mailchimp te kunnen gebruiken. Een beetje kunnen slepen met blokken is voor gewone dingen genoeg.

Maar met Mailchimp kun je wel interessante dingen doen waar je eigen HTML voor gebruikt. Het platform is uitgebreid en heeft veel mogelijkheden. Dat kan, maar het hoeft natuurlijk niet. Een nieuwsbrief ziet er ook prima uit zonder dit soort dingen.

, ,
Scroll naar boven