Kan Google je website vinden?

Kan Google je website vinden? Als je voor het eerst een website hebt en zelden iemand langs ziet komen, dan zou je jezelf allereerst de vraag moeten stellen: Kan Google mijn website vinden? Of Google je website kan vinden, kun je gemakkelijk testen:

Vindbaarheid website testen

De vindbaarheid van je website testen doe je zo:

  • Ga naar Google
  • Tik in het zoekveld in:
site:https://jouwwebsite.nl
  • Geen spaties gebruiken

Kan Google je website vinden?

Als Google je website kan vinden, krijg je dat nu te zien. Gewoonlijk zie je een lange rij webpagina’s verschijnen. Als dat niet zo is, kan het zijn dat de navigatie op je website niet in orde is. Om je site te crawlen volgt Google de links op je site.

Als je ergens een pagina verstopt hebt waar geen links naartoe zijn, dan kan Google ‘m niet vinden. Zorg daarom dat je een link plaats naar iedere pagina op je website.

En zorg dat je website goed toegankelijk is via je hoofdmenu. Eventueel kun je er ook nog voor zorgen dat je webpagina’s vindbaar zijn via extra aangepaste menu’s. En verwijs gewoon in je artikelen naar andere artikelen.

Daarnaast kun je een sitemap versturen. Hierdoor kan Google de structuur van je website beter begrijpen. Hij weet dan als het ware waar hij moet kijken om de content van je website te vinden.

Geen zoekresultaten

Als je deze test doet en je ziet helemaal geen resultaten, dan zou het kunnen zijn dat Google geen toegang tot je website heeft doordat er als het ware een bordje op je website staat: verboden voor robots.

Spam

Als je de domeinnaam net gekocht hebt en hij eerder van iemand anders is geweest, dan kan het ook zijn dat je domeinnaam een slechte reputatie heeft doordat er bijvoorbeeld spam op gestaan heeft. Of misschien heb je je domeinnaam al heel erg lang en heb je er in het verleden zelf spam op gezet …

Kan Google je website vinden

En dan kan het natuurlijk ook nog dat Google je website wel kan vinden. Maar evengoed zie je zelden een bezoeker langskomen.

Vindbaarheid van je website

Als je vindbaarheid van je website wilt verbeteren dan kun je je hierbij laten begeleiden. Ik geef een-op-een SEO lessen per Skype of in mijn kantoor in Heiloo. En je kunt hier een handleiding voor SEO vinden. Gebruik die vooral want ik ‘m niet voor niets op de website gezet.

  • Categorie: SEO

Judith de Vries

 

Over Judith de Vries

Marketing voor eenpersoons dienstverlenende bedrijven:

  • erkende Mailchimp expert
  • erkende Mailerlite expert
  • SEO Yoast gecertificeerd
  • Inbound marketing gecertificeerd
Kan Google je website vinden? was last modified: by
Credits

Met dank aan GraphicMama-team voor het materiaal in de kopafbeelding.

Kan Google je website vinden? was last modified: by