Kiva kerstacties

Kiva is een organisatie die microleningen verzorgt. Deze organisatie is het “troetelkind” van Virtueel Present.

Jaarlijks organiseer ik rond de kerstdagen een speciale actie. Jij krijgt dan korting en een percentage van je besteding gebruik ik voor microleningen. Deze microleningen gaan naar mensen die in ontwikkelingslanden wonen en die graag onderwijs willen volgen.

Deze leningen worden bijna altijd afbetaald en daarna gebruik ik het geld opnieuw voor een microlening. Natuurlijk brengt het geven van een lening ook kosten met zich mee voor administratie etc. Deze kosten komen niet terug en zijn voor rekening van Virtueel Present.

Kiva

Hieronder kun je de acties en resultaten van vorige jaren zien. En hier kun je een totaalplaatje vinden.


Les voor les 2019

Les voor les 2019
Les voor les 2019

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 13 januari 2020

Les voor les 2019: ook dit jaar kun je voor een gereduceerd tarief een uur les krijgen. De opbrengst wordt gebruikt voor microleningen aan mensen in ontwikkelingslanden die ook graag leren willen. Over vorige jaren kun je hier lezen.

VOL


Les voor les 2019: 24 december

Les voor les 2019: net als andere jaren zal dit spektakel plaatsvinden vlak voor Kerst:

dinsdag 24 december

Op de dag voor Kerst werk ik niet voor winst, maar voor jou en voor mensen in ontwikkelingslanden.

Als jij op deze speciale dag een les inkoopt, wordt het geld als volgt besteed:

  • 25 euro gaat een microlening
  • 3,75 doneer ik aan KIVA om de kosten te dekken
  • en die 1,25, tja, minder dan het minimumloon …
30 euro excl. brw

Over KIVA en les voor les 2019

KIVA is een organisatie die voor deze microleningen bemiddelt: ze onderhouden het contact met de persoon die leent, ze hebben een website en plaatsen daar een profiel van zowel degene die leent als de mensen die de leningen geven. Mijn profiel kun je hier zien. En als je dan even scrolt kun je zien aan welke leningen deze acties hebben bijgedragen.

De organisatie KIVA regelt dat de leners het geld krijgen en dat de leninggevers terugbetalingen krijgen. Hiervoor werken ze samen met andere, lokale partijen.


Is een microlening altijd behulpzaam?

Nee, ik vind van niet. Ik zie soms mensen die een lening vragen terwijl ik denk dat ze met deze vorm van hulp niet geholpen zijn maar dieper in de problemen komen. Of ik daar gelijk in heb weet ik natuurlijk niet.

Studie voor een betere toekomst

Ikzelf leen uit aan mensen die een lening vragen om een studie te volgen waardoor ze betere toekomstkansen krijgen. En als er op het moment dat ik de lening geef geen mensen zijn die een studie willen volgen, dan leen ik aan kleine ondernemingen die een lening nodig hebben om uit te breiden.

Je gaat naar mijn agenda

Ik leen bij voorkeur uit aan vrouwen. Niet omdat ik mannen niet aardig vind, ik heb er een andere reden voor. Vrouwen die het goed gaat zijn sterker geneigd hun kinderen en de rest van de gemeenschap mee te laten profiteren van de toegenomen welvaart.

En dat is het uiteindelijke doel van mijn Kerst-acties: minder armoede en meer welvaart voor iedereen.


Zie hier resultaten van de kerstacties voor Kiva. Kerstacties van vorige jaren vind je op de volgende pagina’s

Kiva kerstacties was last modified: by
Pages ( 1 of 5 ): 1 2345Volgende »